Expogroep van WIJ 3.0 Ghanaplein organiseert tentoonstelling in Utrecht

Je bekijkt nu Expogroep van WIJ 3.0 Ghanaplein organiseert tentoonstelling in Utrecht

Feestelijke opening zondag 15 mei om 11.00 uur. Locatie: Steenweg 38 in Utrecht.

De kunstenaars van de Expogroep in Overvecht organiseren alweer hun tweede tentoonstelling. Na editie 2021 volgt deze maand de expositie ‘Divers en toch samen‘. De tentoonstelling is gratis te bezoeken tussen maandag 16 mei en donderdag 19 mei 2022. Adres: Steenweg 38 in Utrecht.

Foto: een selectie van werken in de tentoonstelling.

De Expogroep in Overvecht

Iedere vrijdagmiddag komt de Expogroep samen op WIJ 3.0 locatie Ghanaplein in Overvecht om aan hun kunst te werken. Het doel van de groep is om samen toe te werken naar een tentoonstelling die (liefst) in het centrum van Utrecht plaatsvindt. De groep ontstond in 2020 op de WIJ 3.0 locatie in Overvecht. Deelnemers aan creatieve activiteiten die méér willen doen met hun kunst of die eenmalig willen exposeren, doen mee met de groep. De eerste expositie van de kunstenaarsgroep was Contrast Tegenstelling in 2021.

De expositie Divers en toch samen vindt plaats in hartje binnenstad, in het pand op de Steenweg nummer 38. Er zijn schilderijen en tekeningen te zien, gedichten, een bewegende installatie, een (groot) gebreid object, keramiek en werken van hout en textiel. Ook is een aantal werken te zien die zijn ontstaan uit een bijzondere samenwerking.

Prestaties zijn helemaal niet het doel. Herstel is het doel. En mensen ontroeren, verwonderen en opvrolijken met kunst en creativiteit.

Erik – kunstenaar in de Expogroep

Deelnemende kunstenaars

De kunstenaars van deze Expogroep zijn: Paul, Erik, Arjan, Gerald, Herma, Thea, Carola, Theo, Jeffrey, Ger, Esther en Sahar. Zij hebben alle kunstwerken voor deze expositie gemaakt onder begeleiding van Lenny Claasen, Daniëlle Visser en Maghalie Sloot. De Expogroep komt bij elkaar op WIJ 3.0 locatie Ghanaplein. Een van de kunstenaar, Erik, gaf een openhartig interview aan Straatnieuws over zijn werk en zijn persoonlijke achtergrond. Lees het artikel hier.

Impressie van de tentoonstelling

Bezoek de tentoonstelling

De feestelijke opening van de tentoonstelling is zondag 15 mei om 11.00 uur. Daarna kun je de tentoonstelling nog bezoeken op maandag 16 mei t/m donderdag 19 mei, dagelijks tussen 11.00 en 16.00 uur (19 mei tot 14.00 uur).

Adres: Steenweg 38 in Utrecht. Deze locatie is rolstoelvriendelijk.
Toegang is gratis.

Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door:

Over WIJ 3.0 Ghanaplein

WIJ 3.0 Ghanaplein is het sociale werkcentrum van Overvecht. Hier biedt WIJ 3.0 cursussen en activiteiten voor deelnemers die bijvoorbeeld veel thuis zitten en gezondheidsproblemen hebben. Bewoners met een kwetsbaarheid doen ritme op, geven structuur aan hun dag en ontmoeten andere mensen. Sommige activiteiten zijn bedoeld voor ontspanning en zijn vaak creatief, andere activiteiten zijn meer arbeidsmatig en geven deelnemers de kans om waardevolle vaardigheden te leren.