ADSU wint U-Award voor bijdrage aan duurzame ontwikkeling in Utrecht

Je bekijkt nu ADSU wint U-Award voor bijdrage aan duurzame ontwikkeling in Utrecht

Vrijdag 24 september nam Daniëlle van Elk namens het ADSU de U-Award 2021 in ontvangst! Deze jaarlijkse prijs van Stichting Utrecht4GlobalGoals is voor bijzondere initiatieven die een grote bijdrage leveren aan duurzame ontwikkeling in Utrecht. Het ADSU is een van de drie winnaars, naast Wijkcoöperatie Kanaleneiland en Sharing Arts Society.

SDG Action Day

Dit jaar viel de uitreiking op de ‘Sustainable Development Goals Action Day’. Tijdens deze actiedag staan de duurzame ontwikkelingsdoelen centraal, die landen van de Verenigde Naties met elkaar hebben vastgesteld. Het gaat daarbij niet alleen over klimaat, maar juist ook over het uitbannen van ongelijkheid en armoede en het zorgen voor welvaart voor iedereen. Het ADSU en de andere winnaars van de U-Award 2021 zijn organisaties die zich het beste hebben ingezet om die doelen te halen. Zij blinken daarbij uit in creativiteit, onverwachte samenwerkingen, realisme en doorzettingsvermogen.

Samenwerkingsverband ADSU

Het ADSU – Aan De Slag in Utrecht – is een samenwerkingsverband van zeventien organisaties. Samen helpen ze Utrechters met een kwetsbaarheid verder op de arbeidsmarkt. De betrokken partners bieden diverse werkplekken op locaties in de hele stad en vrijwilligersfuncties op verschillende niveaus. Het is de ambitie van de ADSU partners om zich te blijven inspannen voor een goede keten van werk en activering.

“Ons motto is ‘werken is de beste zorg’. We kunnen dat allemaal alleen doen in onze organisatie, maar het is juist ontzettend belangrijk om in elkaars verlengde te werken.”

Daniëlle van Elk – social return makelaar bij ADSU (bron: Utrecht4GlobalGoals)

Ontwikkelingsdoelen

Er zijn in totaal zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen (ook wel: Sustainable Development Goals). De bijdrage van de ADSU partners zit vooral in doelen over (beroeps)vaardigheden, werk en scholing: zorgen dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen, via werk of het volgen van onderwijs. Utrecht4GlobalGoals noemt het principe ‘Leave No One Behind’ niet voor niets een belangrijk uitgangspunt.

Meer weten?

Wil je meer weten over het ADSU en de samenwerkende organisaties?

Op hun website vind je links naar alle deelnemende organisaties, informatie over de werkwijze en contactinformatie voor al je vragen.

Heb je hulp nodig bij het invullen van een social return-verplichting? Het Makelpunt Social Return van het ADSU kan daarbij helpen.

Meer weten over Utrecht4GlobalGoals en de U-Award? Kijk dan hier.

Foto: Daniëlle van Elk neemt namens het ADSU de U-Award in ontvangst. Bron: Utrecht4GlobalGoals.