ADSU wint de Jaarbeurs voor één dag: Help mee met het evenement!

Je bekijkt nu ADSU wint de Jaarbeurs voor één dag: Help mee met het evenement!

Het samenwerkingsverband ADSU heeft de wedstrijd ‘Win de Jaarbeurs voor één dag‘ van RTV-Utrecht en Jaarbeurs gewonnen. Daarmee mag het ADSU een groot eendaags evenement in een hal of zaal van de Jaarbeurs organiseren.

Wat voor een evenement zou jij organiseren als je een zaal van de Jaarbeurs in Utrecht één dag gratis zou mogen gebruiken? De Jaarbeurs en RTV-Utrecht organiseerden deze zomer een wedstrijd georganiseerd waar je dat kon winnen. Het ADSU zag dit wel zitten en zond spontaan een filmpje in. Met resultaat: Uit meer dan 100 inzendingen koos een vakjury het ADSU als één van de drie genomineerden, waarna het ADSU de meeste stemmen van het publiek kreeg!

Een groot ADSU evenement

De droom van het ADSU is de Utrecht Zorgt Dag: een inclusief festival voor en door Utrechters met een kwetsbaarheid. Of kortweg FUIF: Fantastisch Utrecht Inclusief Festival. Het is ook een dag voor mantelzorgers, vrijwilligers, collega’s, samenwerkingspartners en andere Utrechters met een kleine beurs. De Utrecht Zorg Dag zal een bruisende dag zijn waarop mensen elkaar ontmoeten, hun talenten kunnen delen en ontspannen genieten van muziek, theater, exposities en lekker eten.

Voor het ADSU is dit een unieke gelegenheid om de kracht van samenwerking en inclusie te laten zien, waardoor zoveel mooie activeringsmogelijkheden ontstaan.

Ik kan me niet indenken waarom we dit niet zouden winnen. Want we doen dit niet alleen voor de cliënten, maar we doen het eigenlijk voor al onze partners […] Een feestje van elkaar voor elkaar waarin iedereen vanuit zijn kracht een bijdrage levert.

Danielle van Elk van het ADSU en WIJ 3.0

Oproep: Help mee met het evenement!

Het evenement staat gepland voor eind augustus, maar in verband met corona wordt dat mogelijk een latere datum. Maar zeker als de coronacijfers het toelaten, moet de Utrecht Zorgt Dag in korte tijd worden georganiseerd. ADSU is daarvoor mede afhankelijk van vrijwilligers en alle hulp is zeer welkom. Hulp bieden is ook mogelijk in de vorm van financiële bijdragen en bijdragen in natura. En denk ook aan een SROI-opgave die helpt met het organiseren van een onvergetelijke dag.

Kan jij, jouw organisatie of bedrijf een bijdrage leveren aan het succes van deze dag?
Mail dan naar FUIF@adsu.nl

ADSU

ADSU is het Utrechtse samenwerkingsverband van 13 organisaties in de verstandelijk gehandicapten-, verslavings- en geestelijke gezondheidszorg, aangevuld met UWV werkbedrijf en de gemeente Utrecht. Zij werken samen om mensen met een kwetsbaarheid te helpen aan een zinvolle dag-invulling. Dat kan bijvoorbeeld via een dagactiviteit, vrijwilligerswerk, leerwerkplek of een betaalde baan. Bij het ADSU zijn betrokken: Abrona, Altrecht, Amerpoort , Reinaerde, Philadelphia, Gemeente Utrecht, Jellinek, Leger des Heils, Lister, Moviera, Tussenvoorziening, UW Re-integratie, UWV Werkbedrijf, de Wilg en WIJ 3.0.

Meer weten over de droom van het ADSU? Bekijk dan het filmpje hieronder.

Meer over het ADSU lees je op hun website.