Wethouder Anke Klein reikt keurmerk voor vrijwillige inzet uit aan Digiwijs

Je bekijkt nu Wethouder Anke Klein reikt keurmerk voor vrijwillige inzet uit aan Digiwijs

Op dinsdag 13 juli vierde Digiwijs een klein feestje. Dat gebeurde niet alleen vanwege de zomersluiting. Wethouder Anke Klein was namelijk aanwezig om het NOV-keurmerk ‘Vrijwillige Inzet Goed Geregeld‘ officieel uit te reiken.

Marcel Vos, vrijwilligerscoördinator van Digiwijs in Vleuten-De Meern, nam het certificaat namens Digiwijs in ontvangst. Wethouder Klein nam de volle gelegenheid om met vrijwilligers te praten en meer te horen over hun werk.

Zelfstandig met een computer en internet overweg kunnen geeft vrijheid en zelfvertrouwen. Met computercursussen door vrijwilligers draagt Digiwijs 3.0 daar aan bij. Na een pittig jaar was het behalen van het NOV-keurmerk Goed Geregeld dan ook een feestje. Gefeliciteerd!

Wethouder Anke Klein op Twitter

Vrijwilligers in het zonnetje

Digiwijs heeft het keurmerk gekregen vanwege een goed geregeld beleid voor vrijwilligers en daar zijn we trots op! Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat er voor alle vrijwilligers goede regelingen zijn, helder beleid en duidelijke afspraken. Jaarlijks werkt Digiwijs 3.0 met zo’n 60 vrijwilligers die groepen bewoners les geven in digitale vaardigheden. Het keurmerk biedt alle zekerheid op een goede samenwerking.

De vrijwilligers van Digiwijs hebben een moeilijk jaar achter de rug, waarin weinig cursussen gegeven konden worden. Hopelijk kunnen zij binnenkort weer vol aan de slag, want dat is nodig. Als de beperkingen vanwege corona iets hebben aangetoond, dan is het wel dat cursussen digitale vaardigheden bijzonder belangrijk zijn. De behoefte aan cursussen is groter dan ooit!

Digiwijs-pakket

De wethouder kreeg als dank een speciaal Digiwijs-pakket cadeau. Ook Jes Kleijnen van de Vrijwilligerscentrale Utrecht kreeg dit bedankje vanwege haar goede begeleiding bij de aanvraag van het NOV-keurmerk.

Meer weten over Digiwijs 3.0?

Kijk dan op digiwijs30.nl