Deelnemers WIJ 3.0 leggen tuin Rintveld aan voor cliënten Altrecht

Je bekijkt nu Deelnemers WIJ 3.0 leggen tuin Rintveld aan voor cliënten Altrecht

Op maandag 5 juli is er een nieuwe tuin voor cliënten van Altrecht in Zeist geopend. De tuin is aangelegd door deelnemers van WIJ 3.0. Zij hebben veel ervaring met het aanleggen van tuinen, reden voor Altrecht om hun hulp in te schakelen. De nieuwe tuin is voor cliënten van Rintveld, een Altrecht afdeling gespecialiseerd in de behandeling van mensen met een eetstoornis.

Bewust over voeding

In samenwerking met Altrecht en Hago Zorg is een prachtige tuin aangelegd . De tuin maakt mensen bewust van het belang van gezonde voeding. Het is een plek om in te kunnen ontspannen en te leren over groenten, fruit en kruiden. Er zijn o.a. pruimen-, appel- en perenbomen ingeplant, rabarber en aardbeien, lavendel, dahlia’s en een heleboel kruiden.

Hoewel de tuin nog maar kort geleden officieel geopend is, bloeit er al veel moois en bruist het van de activiteiten. Eefje Dekker van Altrecht:

“Inmiddels wordt er wekelijks gekookt met de groenten die geoogst worden en gaan groentes ook mee met cliënten op weekendverlof wat anderen weer aanmoedigt te koken. Ook weten cliënten en personeel de tuin te vinden om even tot rust te komen en ontstaan er weer kleine, nieuwe initiatieven rond de tuin.”

Eefje Dekker via LinkedIn.

Meer informatie over tuin Rintveld

Als je het werk in de tuin van Rintveld (en andere tuinen) graag wil volgen, check dan af en toe ‘De Tuinen Zeist‘ op Instagram. 

Wil je meer informatie over de activiteiten en mogelijkheden van WIJ 3.0 in Zeist? Meer informatie over WIJ 3.0 locatie Zeist vind je hier.

Hago Zorg (verantwoordelijk voor schoonmaak en andere facilitaire diensten aan Altrecht) schreef ook over de aanleg van deze tuin. Lees hun blog over de tuin hier.

Bekijk ook de video die Vebego maakte over dit project.

Impressie van de Tuin

Foto’s: De Tuinen Zeist op Instagram.