Begeleiding bij actief worden en scholing

Heb je moeite het huis uit te komen? Om iets te doen wat je leuk vindt en waar je naar uit kan kijken? Wil je weten of je misschien kan werken? Of iets kan leren? WIJ 3.0 biedt begeleiding als je actief wil worden, een activiteit buitenshuis zoekt of een opleiding wil starten en als je meer wilt weten over waar je interesses en mogelijkheden liggen.

We bieden je vier verschillende mogelijkheden:

1. ACTIEF (participatie-interventie)

Voor als je moeite hebt het huis uit te komen en veel alleen bent. 

We coachen je bij de dagelijkse dingen buitenshuis waar je tegenop ziet. Bijvoorbeeld zelf de boodschappen doen of een ommetje maken. Bezigheden die je leuk vindt en waar je je beter door voelt.

Als resultaat durf je vaker zelf het huis uit te gaan en prettige dingen te doen.

2. SAMEN (bevorderen maatschappelijke deelname)

Als je iets met anderen wilt doen.

We begeleiden je in het vinden van een leuke groepsactiviteit. Bijvoorbeeld om creatief bezig te zijn met textiel of met schilderen. Of om ergens als vrijwilliger te helpen. Een activiteit die jou aanspreekt en waarbij je de dingen doet samen met andere mensen. En we helpen je om mee te gaan doen.

Als resultaat heb je een leuke of nuttige tijdsbesteding in de week en voel je je gezien en gewaardeerd.

3. KUNNEN (praktijkassessment)

Je wilt weten of gaan werken mogelijk is.

We verkennen welke interesses je hebt, welke praktische mogelijkheden en het soort werk dat je wilt doen. Je gaat daarna wekelijks enkele dagdelen aan de slag. De werkplek bied je speciale begeleiding: de begeleider ondersteunt je. Je leert wat werken is en oefent om relevante beroepscompetenties zo zelfstandig mogelijk uit te voeren. 

Als resultaat weet je beter wat leuk is aan werken en wat je mogelijkheden zijn om aan de slag te gaan.

4. OEFENEN (begeleiding bij scholing)

Een opleiding doen en met succces afronden.

We geven ondersteuning zodat je je scholing goed kan doen. We coachen bijvoorbeeld in het leren studeren, het plannen van je werkzaamheden en het stellen van prioriteiten. 

Als resultaat lukt het je een opleiding op een goede manier te doorlopen en vergroot je je kans op het vinden van betaald werk.

Voor wie is dit traject??

Deze mogelijkheden zijn beschikbaar voor mensen die een uitkering hebben via het UWV. Dit betreft: WGA, WIA, WAO, Wajong, WAZ en Ziektewetuitkering. Daarnaast gaat het in bijzondere gevallen om mensen met een Werkloosheidsuitkering (WW). UWV bepaalt of je mee kan doen. Er zijn geen eigen kosten aan verbonden.