Nieuw Beschut Werken

Beschut aan de bak

Heb je veel ondersteuning nodig om te werken of een aangepaste werkplek nodig? Als je niet in een gewoon bedrijf kunt werken, kun je misschien beschut werk krijgen. WIJ 3.0 biedt samen met UW de mogelijkheid op Beschut Werk in Utrecht. Voor meer informatie kun je contact opnemen via beschutwerk@utrecht.nl of bellen met 030 286 52 11.

Hoe werkt het?

Elke deelnemer aan Beschut werk ontvangt een arbeidsovereenkomst van UW. Op basis van de eigen werkvoorkeur kan hij/ zij bij WIJ 3.0 geplaatst worden.

WIJ 3.0 biedt de deelnemer begeleiding via een Leerwerkmeester en regelmatig contact met een Trajectbegeleider. Beschut werken een goede mogelijkheid voor mensen die graag willen werken, maar van werkgevers te veel begeleiding vragen. Deelnemers die in Beschut Werk actief zijn, kunnen via WIJ 3.0 wel in beeld komen voor een overstap naar een reguliere werkgever. Dit hangt af van hoe ze zich ontwikkelen en van hun eigen wensen en behoeften.

Richard: beschut aan de bak…

Waarom wil je beschut werken?

Hier wordt rekening gehouden met wie ik ben. Ik kan in mijn eigen tempo werken. Mensen zijn blij dat ik er ben, ik merk de waardering. En het werk past bij mij. 

Waarom koos je voor werk in de bloementuin?

Ik vind buiten werken leuk. En vooral in de bloementuin, omdat ik thuis ook veel in de tuin doe en hier weer nieuwe dingen leer. Ik heb leuk contact met collega’s. De bloementuin is overzichtelijk en dan weet ik ook wat daar gebeurt.

Hoe word je begeleid?

De leerwerkmeester begeleidt mij en zegt wat ik moet doen op de dag dat ik er ben. Ik kan hem ook dingen vragen. Langzaamaan, na een half jaar, heb ik vaste taken op mij genomen en weet ik van sommige dingen hoe het gaat zonder dat me dit eerst uitgelegd moet worden.

Ik heb ook een jobcoach. De jobcoach was in het begin vooral degene die een plek voor mij heeft gezocht en met me mee is gegaan om kennis te maken. Zij komt langs en belt om te kijken of alles nog goed gaat. En dan praten we over het werk en eventueel mijn persoonlijke situatie. Ook geeft zij door wanneer ik verlof opneem of ziek ben en kan ik haar vragen als ik iets niet weet over salaris en dergelijke.

Beschut werk, iets voor jou?