Wijkonderhoudsteams: voor schone straten en pleinen

Het Wijkbedrijf stuurt wekelijks de wijkonderhoudsteams op pad om delen van de stad schoon te houden. Vanuit WIJ 3.0 De Stadsbrug vertrekt elke ochtend een team. Daarnaast is er een team in Overvecht actief, dat vertrekt vanaf WIJ 3.0 Ghanaplein en een team in Utrecht Oost, dat vertrekt vanuit de opvanglocatie van het Leger des Heils aan de Bilstraat.

Wat is het?

Met elkaar rapen we afval op straat om het in een grote zak te doen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de straten er na jouw actie weer helemaal schoon uitzien. Veel bewoners waarderen hun wijk meer als er weinig afval op straat ligt. Wonen is ook gewoon plezieriger wanneer straten, pleinen en plantsoenen er schoon uitzien. Jij zorgt voor dat goede gevoel, bij bewoners en zeker ook bij jezelf.

Waar werk je?

Je werkt met de Wijkonderhoudsteams een bepaalde route af of werkt in een bepaald gebied.

  • Het team van De Stadsbrug doet elke ochtend een route in o.a. de binnenstad.
  • Het team van Overvecht werkt o.a. rond Shoppingcenter Overvecht. Er wordt ’s ochtends gewerkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en daarnaast op donderdag en vrijdag ook ’s middags.
  • Het team dat vertrekt vanuit de opvanglocatie van het Leger des Heils a/d Biltstraat werkt in de omgeving van de Biltstraat, iedere maandag- en donderdagochtend.

Wat vragen we van je?

Om als team te werken moet je er samen voor staan. Dus we vertrekken samen. Natuurlijk betekent dit dat je op tijd moet zijn en elkaar helpt. De wijkonderhoudsteams komen om 08.30 uur samen, de middagploegen om 12.00 uur. Verder is het belangrijk dat je de taak zo goed mogelijk doet.

Wat bieden we?

Een werkbegeleider ondersteunt je bij het werk. Ook is hij aanspreekpunt als je op een gegeven moment meer of andere activiteiten wilt doen bij WIJ 3.0. Om het werk te doen krijg je een hesje en een afvalgrijper. Bovendien ontvang je na afloop voor elk gewerkt uur een onkostenvergoeding.