PlantWerk: nieuwe werkactiviteit van WIJ aan de Werf

Je bekijkt nu PlantWerk: nieuwe werkactiviteit van WIJ aan de Werf

Vanaf januari 2024 biedt WIJ aan de Werf een nieuwe werkactiviteit aan: PlantWerk. In samenwerking met het bedrijf Circular Green gaan we planten verzorgen bij bedrijven en instellingen. We zorgen ervoor dat planten langer meegaan door goed voor ze te zorgen. Deelnemers die meewerken leren hoe je dit zo goed mogelijk doet. Een leuke en prikkelarme werkactiviteit in een professionele setting.

PlantWerk vindt vanaf 11 januari 2024 elke donderdag plaats tussen 10.00 en 12.00 uur, vanuit WIJ aan de Werf. Mogelijk komen hier meer dagdelen bij in de loop van het jaar.

Planten kunnen véél langer meegaan

Rolien Wiersinga is oprichter van Circular Green. Zij adviseert bedrijven hoe ze panden op een groene en duurzame manier kunnen inrichten met planten. Voorheen werkte Rolien bij een veilingbedrijf en zag daar vrachtwagens vol bloemen en planten het land in rijden: “Dan zou je verwachten dat alle huizen en bedrijven op den duur wel vol zouden staan. Maar dat is niet het geval. Heel veel planten worden al na korte tijd weggegooid. Dat is zonde. Als je ze goed verzorgt, kunnen ze veel langer meegaan.”

Werk in een bedrijfssetting

Circular Green bestaat al ruim vijf jaar en is actief op diverse plekken in Nederland. Voor het verzorgen van de planten werkt Rolien met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Deelnemers van WIJ aan de Werf gaan nu helpen om dit mooie concept ook in Utrecht tot bloei te laten komen.

“Ik vind het een waardevol project, omdat we zo bijdragen aan een betere wereld. En ook leuk om iets in een echte bedrijfssetting te doen. Bovendien past prikkelarm werk goed bij de deelnemers van de Werf.”

Rolinda Buteijn, begeleider bij WIJ aan de Werf

Meewerken

PlantWerk is bedoeld voor mensen zonder werk die meer ritme, balans en structuur in hun week willen. Hier werk je met begeleiding, ontmoet je anderen en doe je waardevolle werkervaring op.

We gaan aan de slag in verschillende panden op loopafstand van WIJ 3.0 locatie WIJ aan de Werf (werfkelders van Oudegracht 281-283). PlantWerk starten we met één ochtend per week vanaf donderdag 11 januari. Om 09.30 uur starten we met koffie; om 10.00 uur lopen we gezamenlijk naar de werklocatie.

WIJ BIEDEN JE

– rustig, ontspannen werk in een professionele omgeving
– leren werken met allerlei planten, stekjes en plantverzorgingsmiddelen
– werken in een klein team, ieder met een eigen taak
– een onkostenvergoeding
– mogelijkheden om je verder te ontwikkelen

Wanneer

Vanaf 11 januari 2024 elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur (verzamelen bij WIJ aan de Werf om 09.30 uur).

WIL JE MEEWERKEN?

Ben of ken je iemand met interesse om als deelnemer mee te werken? Vul dan het aanmeldformulier in.

Meer informatie

Vragen? Neem contact op met de begeleiders van WIJ aan de Werf via wijaandewerf@wij30.nl of 030-737 10 24.

Meer informatie over WIJ 3.0 locatie WIJ aan de Werf vind je hier.