Lasser worden?

Vind je het leuk om met metaal te werken? Wil je leren lassen? Dan is onze metaalwerkplaats een goede plek voor jou. Je kunt bij ons een lasopleiding volgen en werken in de productie. Je opleiding sluit je af met een examen. Als je slaagt krijg je het diploma MAG1 die algemeen is erkend.

Passende omgeving

Al vele jaren leiden wij in onze metaalwerkplaats mannen en vrouwen op tot lasser. De doen we volgens de normen van het Nederlands instituut voor Lastechniek (NIL) niveau 1. We richten ons speciaal op deelnemers die kampen met persoonlijke problemen wat hen belemmert om direct bij een gewone werkgever terecht te komen. We houden dus rekening met je situatie en bieden je een passende begeleiding.

Hoe ziet het er uit?

Je start met praktijklessen in onze werkplaats. In deze praktijklessen leer je verschillende lastechnieken. Er is veel aandacht voor veilig werken en bescherming. De praktijklessen bieden specifieke oefeningen. Als je de basis in de vingers hebt kun je meedoen in het maken van producten.
Later dit jaar volg je één ochtend in de week  theorieles bij ons waarin je van alles leert over lasprocessen, de apparatuur, veilig werken en de materialen.

Certificaat

Voor het examen voer je een praktijkopdracht uit. Je last een zgn. poppetje in onder andere een stekende en een slepende lasuitvoering. En je kennis van de theorie wordt getoetst. Praktijkopdracht en theorietoets doe je op onze locatie.

In onze ervaring haalt ongeveer 75% van de deelnemers in één keer het examen. Anders is een herexamen mogelijk.

En dan…

Het diploma MAG 1 is algemeen erkend in de branche. Elke werkgever weet daarmee dat je echt iets kan. We merken dat er op de arbeidsmarkt veel vraag is naar werknemers met dit diploma. Het afgelopen jaar zijn diverse deelnemers na het behalen ervan aan de slag gegaan bij een werkgever.

Goed om te weten

  • vrouwen zijn nadrukkelijk ook van harte welkom bij de lasopleiding.
  • om deel te kunnen nemen is een wmo-indicatie vereist. Zo nodig helpen we je bij de aanvraag.
  • de metaalwerkplaats is gelegen in de wijk Zuilen, Demkaweg. Je moet zelf voorzien in je transport nar en van de werkplaats

Interesse?

Meer info over de opleiding of wil je je aanmelden?
Rogier Erich, leerwerkmeester – rogier.erich@wij30.nl, 06-52337011 of
Marian Veldhuis, teamleider a.i. – marian.veldhuis@wij30.nl, 030-2444871
Of via metaalwerkplaats@wij30.nl