ONZE Fabriek van Blooey wint prijzen

Je bekijkt nu ONZE Fabriek van Blooey wint prijzen
Foto: Blooey

Partner van de metaalwerkplaats van WIJ 3.0 Blooey heeft onlangs twee prijzen gewonnen voor hun ONZE Fabriek: een circulair en sociaal ambachtscentrum. Blooey is een concept van ontwerper Remko Verhaagen.

Een van de prijzen won Blooey bij Citylab010 in Rotterdam, georganiseerd door de gemeente Rotterdam. Doel ervan is om ‘ambitieuze stadsdromers’ met duurzame ideeën te ondersteunen. De andere prijs wonnen ze bij de prijsvraag Circulaire Ambachtscentra 2020. Dit is een jaarlijkse prijsvraag in Nederland, die het opzetten van circulaire ambachtscentra stimuleert: plekken waar gerecycled materiaal en hergebruikte producten een tweede leven krijgen.

Mooie dingen maken én een ambacht leren

Om dat voor elkaar te krijgen, werkt Remko samen met partners als WIJ 3.0, de 50|50 werkplaatsen van het Leger des Heils, Buurman Utrecht en zorginstelling Philadelphia. In de metaalwerkplaats van het Maliegilde werken deelnemers bijvoorbeeld aan de Balk lampjes, handgemaakt van gerecycled aluminium.

Met de ONZE Fabriek combineert Remko Verhaagen zijn ontwerpen met duurzaamheid en sociale innovatie. Hij is blij met de twee prijzen en kijkt ernaar uit om verder te bouwen in 2021.

Meer weten over het werk van Blooey? Kijk op hun website.
Ook werken in de metaalwerkplaats? Hier vind je meer informatie.