Metaalwerkplaats

De Metaalwerkplaats van WIJ 3.0 is een plek voor iedereen die het leuk vindt om met metaal te werken.  De werkplaats is gevestigd in een groot bedrijfspand op een bedrijventerrein. Het werken is er ook in veel andere opzichten als werken voor elk ander bedrijf. Er wordt gewerkt voor de productie en ook zijn er mogelijkheden om te leren en een (las-)certificaat te behalen. Tegelijk is de werkplaats een sociale omgeving: door het werk heeft elke deelnemer de kans om zich te ontwikkelen, te ontdekken wat hij/ zij leuk vindt en aanleg voor heeft. De deelnemer werkt onder begeleiding van een leerwerkmeester, met een ervaren maatje of zelfstandig.

De metaalwerkplaats is gelegen op een klein industrieterrein. Het is daarmee onderdeel van een bedrijfsomgeving zoals die van vele bedrijven in de stad. Werken bij de metaalwerkplaats is in veel opzichten als werken voor elk ander bedrijf. Tegelijk is de werkplaats een sociale omgeving waar het werk ervoor dient om deelnemers de kans te geven zich te ontwikkelen.

De metaalwerkplaats bestaat uit twee afdelingen:

– metaal en techniek: leren metaal bewerken, zagen, boren tappen, schuren, slijpen, snijden, buigen, walsen, knippen, zetten en natuurlijk lassen. Deelnemers kunnen hier een lasdiploma niveau 1 behalen. Er kan tevens worden gewerkt aan een auto of motorfiets. 

– productie:  meewerken aan grotere opdrachten zoals een hekwerk op maat en aan kleinere opdrachten zoals reparaties.

Voor een indruk van de metaalwerkplaats en werkzaamheden bekijk de fotogalerij.

Actueel

De Metaalwerkplaats werkt nauw samen met ontwerper Remko Verhaagen van Blooey. Eerst is er gewerkt aan het ontwerpen van een nieuwe afvalbak voor Provincie Zuid-Holland. Deelnemers van de Metaalwerkplaats zijn betrokken geweest bij het ontwerp. En ook zorgde de werkplaats voor de productie van een prototype. Kijk hier voor meer informatie. Momenteel wordt er gewerkt aan de BALK-lampjes.

Leerwerkmeester Rogier Erich (l) met naast hem ontwerper Remko Verhaagen en twee deelnemers.

Onze producten

De Metaalwerkplaats is kundig en sociaal. Sterk in metaal en denkt graag met u mee. Zie hier voor welke producten u onder meer bij ons kunt aankloppen.

Actuele werkplekken op locatie Maliegilde

Metaalwerkplaats bevindt zich op locatie Maliegilde. Kijk op deze pagina voor actuele werkplekken op locatie Maliegilde.

OPENINGSTIJDEN EN CONTACT

Demkaweg 27
3555 HW, Utrecht

Telefoon: 030–244 48 71
metaalwerkplaats@wij30.nl

De metaalwerkplaats is op kantoordagen voor publiek open, vanaf 09:00 uur tot 16.00 uur. Vrijdagmiddag en zaterdag en zondag zijn we gesloten.

TEAM

Teamleider locatie: Marian Veldhuis
Vaste medewerkers: Rogier Erich, Lloyd Ernst

Producten & ACTIVITEITEN

Voor de wijk

Het Maliegilde staat nadrukkelijk open voor bewoners uit de wijk NoordWest. Om als deelnemer mee te doen, en ook voor opdrachten en reparaties. Daarnaast is er de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding en in overleg gebruik te maken van de laswerkplaats, en er te werken met eigen materialen. Of u kunt tegen kostprijs gebruik maken van onze materialen. Onze deelnemers kunnen u de beginselen van het metaalwerk leren tegen een kostprijsvergoeding. In groepsverband is het tenslotte mogelijk een workshop te organiseren waar u met familie of vrienden kennis maakt met het metaalwerk.