Kwastendag kleurt de toekomst

Je bekijkt nu Kwastendag kleurt de toekomst

In september vond opnieuw de Utrechtse ‘Kwastendag’ plaats: een doe- en selectiedag waar werkzoekenden met interesse in het schildersvak al doende hier kennis mee maken en waarbij iedereen op zijn talent wordt beoordeeld.

De Kwastendag trok veel belangstellenden: ruim 60 werkzoekenden meldden zich vooraf aan. Op de dag zelf hebben ruim 30 van hen ervaren wat het is om professioneel schilder te zijn. Onderhoudspartners van Mitros gaven les in o.a. schuren, houtreparatie, schilderen en werken op een steiger. Zo kon de deelnemer ervaren hoe het is om aan de slag te gaan als onderhoudsschilder. Op basis van ieders verrichtingen zijn er acht uitgekozen voor een praktisch scholingstraject bij een van de onderhoudspartners van Mitros. En als dit goed gaat ligt er een baan in het verschiet.

WIJ 3.0 verzorgde in aanloop naar de dag samen met partners de werving en selectie van de werkzoekenden die zich melden. Nu de Kwastendag is geweest zullen trajectbegeleiders van WIJ 3.0 de acht geselecteerde kandidaten jobcoachen. Dit houdt in dat onze trajectbegeleiders de kandidaten helpen bij het leren van nieuwe kennis en vaardigheden. Want niet iedereen lukt het zo maar om zelfstandig te leren en daarbij goed rekening te houden met alle afspraken en verwachtingen.

Dit is alweer de tweede ‘Kwastendag’ in Utrecht. Vorig jaar kregen drie werkzoekenden een baan bij een van de onderhoudspartners van Mitros. WIJ 3.0 organiseerde de dag samen met stichting Nelis, Mitros en de onderhoudsbedrijven Wits, SW Vastgoedverbetering, Rutges, Hagemans en Talen. 

Lees hier over de resultaten van Kwastendag 2020