Nieuwe wintereditie van cliëntmagazine Wijzer is uit

Je bekijkt nu Nieuwe wintereditie van cliëntmagazine Wijzer is uit

De wintereditie van ons cliëntmagazine Wijzer is onlangs verschenen. Hij is binnenkort op al onze locaties af te halen en nu al online door te bladeren (zie het overzicht). Op de cover staat Emanuel van De Fietsenmakerij. Liesbeth Rox sprak met hem over zijn activiteiten op De Stadsbrug en zijn grote liefde voor fietsen. 

Verder lees je in dit nummer onder andere over het werk van de ClientmedezeggenschapsRaad, een column van Geert Joosten over hoe je het beste met tegenslag omgaat en er is aandacht voor de Dutch Design Week en het werk van de Circulaire Werkplaats.

Wijzer stopt in de huidige vorm

In 2018 zijn we gestart met de Wijzer, het magazine voor en door cliënten van WIJ 3.0. Met een redactie vol gedreven cliënten en vrijwilligers maakten we sindsdien twintig magazines. Vanaf lente 2018 had het blad al twee gedeelten, met kopij vanuit WIJ 3.0 zelf en Hartekreet, het katern met kopij van cliënten. Hartekreet heeft trouwens al een langere geschiedenis als katern voor cliënten van het voormalige Altrecht Talent en deelnemers van De Wilg.

In 2020 kwam corona en konden we lange tijd niet meer tweewekelijks bij elkaar komen als redactie. Via e-mail lukte het altijd wel om nieuwe edities te maken, wat soms best een opgave was. Maar de meerwaarde van Wijzer zat natuurlijk niet alleen in het blad zelf. Wel in het bij elkaar komen, elkaar ontmoeten en inspireren. Op een gegeven moment konden we weer beginnen met redactiebijeenkomsten, maar bleek het moeilijk om de draad weer goed op te pakken. Voor volgend jaar komt daar nog een uitdaging bij. De kosten van het drukwerk voor Wijzer zijn heel sterk gestegen. Ook daarom zijn we gaan nadenken over wat we in 2023 willen doen met ons cliëntenmagazine.

Naar een andere opzet in 2023

Dit leidde tot een belangrijke heroverweging. We willen met ons magazine meer gaan informeren over de activiteiten van alle afdelingen van WIJ 3.0. We willen nieuwe lezers bereiken en vertellen over ons aanbod in re-integratie en activering. Daarom hebben we besloten om vanaf 2023 voor een andere opzet van ons magazine te kiezen. Zeker is dat er ruimte blijft voor de inbreng van cliënten en vrijwilligers. Maar de Wijzer en de redactie in de huidige vorm gaan stoppen. De eerste editie van het nieuwe magazine zal komend voorjaar uitkomen. We hopen dat we dan een prachtig magazine nieuwe stijl hebben weten te maken.

Lees magazine Wijzer winter 2022/ 2023 hier.