Meetellen wint de Toegankelijkheidsprijs

Meetellen wint de Toegankelijkheidsprijs

Meetellen heeft gisteren de Toegankelijkheidsprijs van de gemeente Utrecht gewonnen. De prijs kreeg het team uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomt in ZIMHIC-theater Stefanus. Er waren zes organisaties of initiatieven genomineerd voor de prijs. Alle genomineerden maakten zich sterk om mensen met een beperking mee te laten doen in de samenleving.

De kracht van Meetellen om een stem te geven aan mensen met een beperking werd door de jury beloond met de eerste prijs. De jury was unaniem in haar beoordeling: ‘juist omdat Meetellen op zoveel fronten aan toegankelijkheid werkt voor zo’n brede groep’.

Naast de eer gaat de prijs ook gepaard met een geldbedrag van 3.000,-. “Dat gaan we zeker voor onze panelmedewerkers gebruiken.” zo zei projectleider Annette Schlingmann hierover. “Ideeën zijn er genoeg: het kantoor moet nodig opgefrist worden, training is altijd fijn en iets extra op de jaarlijkse paneldag.” In haar dankwoord roemde Annette de inzet van de panelmedewerkers en panelleden zonder wie Meetellen nooit zo veel zou hebben bereikt.

Annette Schlingmann bedankt de jury voor de prijs. Achter haar de panelmedewerkers en links wethouder Kees Diepeveen die de prijs uitreikte.