Kwastendag 2021 geslaagd!

Je bekijkt nu Kwastendag 2021 geslaagd!

Dinsdag 18 januari 2022 was het dan zover. Alle deelnemers aan de Kwastendag 2021 kregen officieel een certificaat voor het omscholingstraject ‘Je leven in de verf’. Door de corona maatregelen was er helaas geen grote bijeenkomst. Wel hielden we een rijtoer met een auto vol diploma’s, taart en bloemen langs de verschillende werklocaties.

Leerwerktraject bij onderhoudsbedrijven

Vijf leerlingen gingen gedurende drie maanden met behoud van uitkering aan de slag. Ze deden dat bij vijf onderhoudsbedrijven van Mitros (per 01-01-2023: Woonin). De leerlingen hadden gedurende deze periode elke week een praktische lesdag om de fijne kneepjes van het schildersvak te leren. Op de werkvloer zorgden de werkmeesters van Wits Vastgoedonderhoud, SW Vastgoedverbetering, Talen, Rutges Vernieuwt en Hagemans voor de begeleiding. Daarnaast was er externe coaching door Stichting Nelis en WIJ 3.0.

Vervolgstappen in het schildersvak

De leerlingen hebben veel geleerd over het schildersvak, over werknemersvaardigheden, maar vooral ook over zichzelf op de werkvloer. Iedere leerling heeft het certificaat behaald en voor zichzelf een mooie vervolgstap gemaakt. Twee kandidaten hebben inmiddels een arbeidsovereenkomst ontvangen. De andere kandidaten hebben mooie stappen gemaakt in hun ontwikkelingsproces en stromen door naar andere werkplekken. 

Bonus
Door inzet van de Gemeente Utrecht hebben we dit jaar twee extra leerlingen kunnen aantrekken voor de Kwastendag. Zij zijn net vol enthousiasme begonnen aan hun traject. Als alles goed blijft gaan, stromen zij over drie maanden uit naar een arbeidsovereenkomst.

We kunnen Kwastendag 2021 afsluiten met wederom mooie resultaten!