Kunstexpositie van Expogroep De Strooij te zien van 9 t/m 14 juli 2021

Je bekijkt nu Kunstexpositie van Expogroep De Strooij te zien van 9 t/m 14 juli 2021

Van 9 t/m 14 juli organiseren kunstenaar uit de Expogroep van WIJ 3.0 een tentoonstelling in het centrum van Utrecht. De Expogroep is eind vorig jaar ontstaan op onze locatie De Strooij in Overvecht, waar veel creatieve activiteiten plaatsvinden. Deelnemers die meer willen doen met hun kunst of hun werk eenmalig willen exposeren, doen mee met de Expogroep.

Expositie en sprookjesboekje

De Expogroep begon met het idee om een tentoonstelling te organiseren met eigen werk in het centrum van Utrecht. Vanwege de maatregelen rond corona kon de expositie lange tijd niet plaatsvinden. Maar juli 2021 is het eindelijk zover. De Expogroep gaat exposeren in het voormalige H&M-gebouw aan de Steenweg nr. 22, hartje binnenstad.

De expositie zal hier te zien zijn tussen vrijdag 9 juli en woensdag 14 juli en is vrij toegankelijk. Op vrijdag 9 juli om 14.00 uur is er een feestelijke opening. Tijdens de opening ontvangen alle deelnemende kunstenaars een abstract sprookjesboekje, dat ze zelf als groep hebben ontworpen. Een bijzonder aandenken aan dit mooie project.

DATA EXPOSITIE:

Vrijdag 9 juli: van 13.00 tot 17.00 uur, feestelijke opening om 14.00 uur.
Zaterdag 10 juli t/m maandag 12 juli: van 11.00 tot 16.00 uur
Woensdag 14 juli: van 11.00 tot 13.00 uur

Kunst met Contrast

De huidige Expogroep bestaat uit zes leden: Krista, Herma, Gerald, Thea, Paul en PP. Iedere vrijdagmiddag in De Strooij krijgen ze begeleiding van Lenny Claasen en Daniëlle Visser. Het thema dat zij voor hun expositie hebben gekozen is “contrast-tegenstelling”. Alle kunstwerken hebben dus iets van contrast (zwart-wit en kleur) of ze tonen een tegenstelling (groot en klein, chaos en rust).

Er zullen mooie schilderijen en tekeningen op de expositie te bewonderen zijn. Maar er zitten ook een paar samenwerkingsprojecten tussen, een handwerkproject en een kunstwerk met een verrassende mix van materialen.

Op de foto v.l.n.r.: PP (achter schilderij), Lenny (begeleider),
Gerald en op de voorgrond Daniëlle (begeleider).

Nieuwe Expogroep

Na de expositie wordt de groep ontbonden en komt er weer een nieuwe aanmeldronde voor deelnemers. Zo krijgt iedereen die meedoet aan de activiteiten van De Strooij een kans om een keer mee te doen. De Expogroep blijft dus als activiteit bestaan.

De Strooij

WIJ 3.0 De Strooij zit op de Stroyenborgdreef 12 in Overvecht, net om de hoek bij buurtcentrum De Dreef. In De Strooij vind je onder meer Digiwijs 3.0, atelier Naald & Draad en het Wijkbedrijf. De Strooij zal zomer 2021 verhuizen naar een voormalig schoolgebouw aan de Ghanadreef 2, ook in Overvecht.

Downloads

Bekijk en download de flyer en de poster van de expositie.

Poster van de expositie Contrast-Tegenstelling