Cliënten van ADSU maken kunstwerk voor Utrechts Provinciehuis

Je bekijkt nu Cliënten van ADSU maken kunstwerk voor Utrechts Provinciehuis

Woensdag 11 januari 2023 mocht een afvaardiging van het ADSU – samenwerkingsverband Aan de Slag in Utrecht – een prachtig kunstwerk overhandigen aan gedeputeerde Rob van Muilekom. Cliënten van verschillende ADSU-organisaties hebben meegewerkt aan dit gezamenlijke kunstwerk voor het Provinciehuis. Zij beschilderden allerlei kleine lapjes, waar kunstenaar Sandra Verkamman mee aan de slag is gegaan. Sandra heeft alles in haar atelier omgetoverd tot één kleurrijk geheel. Het resultaat is een prachtig patchwork van kleine kunstwerkjes, die samen een hart vormen. Iedereen kan het komen bewonderen het Provinciehuis.

Begonnen op de FUIF

Het werk aan dit kunstwerk begon voorjaar 2022 tijdens de FUIF – het Fantastisch Utrecht Inclusief Festival in de Jaarbeurs. Ook daarna is er gestaag doorgewerkt. Daniëlle van Elk (ADSU) over dit unieke kunstwerk dat veel zegt over waar het ADSU voor staat:

“Elk lapje heeft een eigen identiteit, wat tezamen met alle andere lapjes een groot hart vormt. Een mooie metafoor voor hoe je met unieke personen en unieke organisaties gezamenlijk één geheel vormt.”

Daniëlle van Elk

Overhandiging in het Provinciehuis

Een kleine afvaardiging van het ADSU mocht het kunstwerk overhandigen aan gedeputeerde Rob van Muilekom, die voorjaar 2022 ook aanwezig was bij de FUIF. Naast het officiële moment was er ook een informatieve rondleiding door het Provinciehuis, mocht iedereen vragen stellen in de Raadszaal en was er tijd voor koffie en gebak.

“Ik ben zeer vereerd met dit kunstwerk, het krijgt zeker een mooi plekje in ons Provinciehuis. Het hart wordt gevormd door heel veel kleine kunstwerkjes. Je kunt goed zien dat er door heel veel verschillende mensen, met veel zorg, aan gewerkt is. Voor mij staat het symbool voor onze maatschappij, waarin iedereen zijn of haar stukje bijdraagt.”

Rob van Muilekom (bron: Linkedin)

Festival de FUIF in de Jaarbeurs

 
De FUIF is in het voorjaar van 2022 gehouden voor cliënten en medewerkers van Utrechtse (zorg)organisaties aangesloten bij Aan De Slag in Utrecht (ADSU). De ADSU is een mooi voorbeeld van goede samenwerking tussen verschillende partijen: gezamenlijk werken de ADSU-partners aan het opvangen en begeleiden van mensen in achterstandsposities, mensen die met armoede te maken hebben of die beperkingen en kwetsbaarheden hebben.

Tekst: ADSU
Fotograaf: Gerbrand Langenberg