RTV Utrecht blikt vooruit op de FUIF maandag 20 juni

Je bekijkt nu RTV Utrecht blikt vooruit op de FUIF maandag 20 juni

In het weekend van 18 en 19 juni zendt RTV Utrecht een heel speciaal programma uit: Op weg naar de FUIF! Een vrolijk televisieprogramma waarin we vooruitblikken op het grote FUIF feest in het Beatrixtheater op maandag 20 juni. Het FUIF feest is de winnaar van de actie Win de Jaarbeurs voor 1 dag. Presentatrice Caroline Geijsman ontvangt in de RTV Utrecht studio diverse gasten waaronder de organisator. Verslaggever Jordi de Jong staat onder andere op de locatie waar het evenement gaat plaatsvinden.

Maandag 20 juni gaat het gebeuren: na een intensieve voorbereiding organiseert de ADSU (16 samenwerkende zorgorganisaties uit de provincie) de FUIF in het Beatrixtheater van de Jaarbeurs! FUIF staat voor Fantastisch Utrecht Inclusief Festival en is speciaal gericht op de cliënten van de diverse zorgorganisaties; onder de cliënten van de organisaties zijn 1500 kaarten uitgedeeld. En na een lange periode van isolatie door corona krijgen ze op 20 juni eindelijk alle ruimte voor een groots eigen feest. Maar hoe begon het ook alweer?

Begin 2021 leek het erop dat in de tweede helft van het jaar de coronamaatregelen zouden vervallen en het land en onze regio weer open zouden gaan. Met die gedachte startte RTV Utrecht en de Jaarbeurs de actie Win de Jaarbeurs voor 1 dag. Iedereen met een leuk plan om deze nieuwe vrijheid te vieren kon meedoen. Uit de honderden inschrijvingen koos een jury drie genomineerden. Op deze ideeën kon gestemd worden en de ADSU Utrecht zorgt-dag was met meer dan de helft van de stemmen de grote winnaar.

De droom van Marjan van Lexmond van ADSU, zij was het die dit evenement aanmeldde, kon van start. Marjans wens was de Jaarbeurs één dag openstellen voor de meest kwetsbare Utrechtse burgers. “Echt fantastisch! Dit is echt een droom van heel veel cliënten en ik hoop dat we dit waar gaan maken door een fantastische dag neer te zetten”, aldus de winnaar. Een dag die volledig in het teken staat van ontmoeting en inclusie. ADSU staat voor Aan De Slag in Utrecht en is een samenwerkingsverband van zestien organisaties in de VG, GGZ en verslavingszorg, de Gemeente Utrecht en het UWV. Niet lang na de overwinning werden de eerste vergaderingen voor de FUIF (Fantastisch Utrecht Inclusief Festival) werkelijkheid. Maar door alle aanhoudende coronamaatregelen en omdat Nederland opnieuw in lockdown moest heeft het even geduurd voordat de FUIF een definitieve datum had. Maar nu is het zo ver: maandag 20 juni!

En om dat feest nog iets groter te maken zendt RTV Utrecht op 18 en 19 juni op RTV Utrecht en op UStad het speciale televisieprogramma Op weg naar de FUIF uit. Dit wordt een programma waarin we terugkijken op de ‘Win de Jaarbeurs actie’ en vooruitblikken op het feest met de organisatoren en de cliënten van ADSU onder leiding van presentatrice Caroline Geijsman.

Op weg naar de FUIF is op zaterdag 18 en zondag 19 juni te zien op RTV Utrecht en UStad. Ook is het programma op de website en app van de omroep te zien. Op maandag 20 juni, de dag van de FUIF, is RTV Utrecht de hele dag aanwezig en volgen we het evenement online op de speciale FUIF pagina, zijn we erbij op Radio M Utrecht en is er op RTV Utrecht een speciaal verslag zien in het programma UNieuws.

Bekijk het festivalprogramma en lees meer nieuws over de FUIF.