Kwastendag 2020 en leerwerktraject met succes afgerond

Je bekijkt nu Kwastendag 2020 en leerwerktraject met succes afgerond

Op 16 december 2020 was de diploma-uitreiking van Kwastendag 2020 gepland, een project waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kennis maken met het schildersvak. Door de verscherpte corona-maatregelen kon de uitreiking niet doorgaan. Maar het succes van de Kwastendag was er niet minder om.

Foto: deelnemers aan Kwastendag 2020

Het schildersvak leren kennen

Tijdens Kwastendag maken deelnemers kennis met de basisvaardigheden van het schildersvak: schuren, reinigen, houtreparatie, werken op de steiger en natuurlijk het schilderen zelf. In september 2020 hebben ruim dertig werkzoekenden ervaren hoe het is om professioneel schilder te zijn. Onderhoudspartners van Mitros gaven er les in het schildersvak. Wie gemotiveerd was en dit vak in de vingers leek te hebben, mocht aan de slag in een kort en intensief leerwerktraject.

Doorstromen naar werk of opleiding

De afgelopen maanden zijn negen kandidaten aan de slag gegaan. Het niveau van hen was bijzonder hoog. Daardoor stromen maar liefst acht van de negen kandidaten nu door naar een leerwerktraject bij één van de deelnemende onderhoudsbedrijven. Ook gaat een aantal mensen een vervolgopleiding doen. Een resultaat om trots op te zijn!

Voor Ron Sierink van Mitros is de ‘Social Return‘ van Kwastendag belangrijk: Mensen zonder werk of een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen een stevige plek in de maatschappij. In samenwerkingscontracten maakt Mitros daar bewust afspraken over, ook voor hun eigen belang:

“Doel is hen te helpen van een kansloze naar een kansrijke positie. Naar een baan als schilder bijvoorbeeld. Daar worden deze mensen – misschien wel huurders van ons of hun kinderen – niet alleen zelf beter van, maar ook de onderhoudsbedrijven en wij als opdrachtgever. Want met goede schilders houden wij onze panden vitaal en betaalbaar.” (Ron Sierink in SchildersVakkrant van 16 oktober 2020)

Partners

De Kwastendag van najaar 2020 is een initiatief van WIJ 3.0 en Stichting Nelis samen met Mitros, Wits Vastgoedonderhoud Nederland, Rutges Vernieuwt, Talen Vastgoedonderhoud, SW Vastgoedverbetering en Hagemans Vastgoedonderhoud B.V.