Expositie

Vanaf donderdag 25 juni is vier dag lang een expositie te zien van bijzondere meubels. Bijzonder door het ontwerp, maar ook omdat het een co-productie is van Studio Don en de metaalwerkplaats Maliegilde van WIJ 3.0. In deze metaalwerkplaats werken mensen die ver van de arbeidsmarkt af staan. Zij leren diverse vormen van metaalbewerking, waaronder het lassen, en maken uiteenlopende producten.

De expositie toont de Mogelijkheid Collectie. Het is een verzameling meubels die ontworpen en vervaardigd zijn als onderdeel van het examen Product Ontwerpen van Don Zweedijk. Voor het laten maken van de collectie heeft hij contact gezocht met de metaalwerkplaats Maliegilde. Don: “Door te kijken naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen, werd het mogelijk om deze collectie te realiseren. Samen hebben we nu een prachtige meubelcollectie gemaakt.”

Studio Don is een zelf producerende ontwerp studio waar het draait om creativiteit en ambacht. De studio is met name gespecialiseerd in de materialen hout en metaal.

De expositie van de ‘Mogelijkheid Collectie’ is te vinden in het HKU-gebouw aan de Ina Boudier Bakkerlaan 50. De expositie is toegankelijk op 25 en 26 juni tussen 10:00 en 21:00 uur. En op 27 en 28 juni tussen 11:00 en 17:00 uur.

Meer informatie:
Edwin de Rouw, 030-244 4871 (Maliegilde)
Don Zweedijk, info@studio-don.nl