Nieuwe dagactiviteit bij Ghanaplein in Overvecht: computers opknappen

Je bekijkt nu Nieuwe dagactiviteit bij Ghanaplein in Overvecht: computers opknappen

ICT Werkbedrijf Ghanaplein van start

Computers oplappen zodat mensen zonder computer er eentje kunnen krijgen: Deze dagactiviteit bieden we sinds kort aan op WIJ 3.0 locatie Ghanaplein in Overvecht. Het is een uitbreiding van ons bestaande ICT Werkbedrijf in Den Dolder naar de stad Utrecht. Deelnemers vervangen onderdelen, verwijderen gegevens, installeren software en/of helpen met de inname en uitgifte van computers. Deze activiteiten van ICT Werkbedrijf Ghanaplein zijn geschikt voor iedereen die het leuk vindt om bezig te zijn met techniek.

Werkbedrijf ICT Ghanaplein: voor als je techniek leuk vindt (flyer)

Samenwerking

Het ICT Werkbedrijf Ghanaplein werkt samen met de Computerhulpclub van De Tussenvoorziening. Samen zorgen we ervoor dat er voldoende computers zijn voor mensen die ze goed kunnen gebruiken. Op deze manier kunnen meer mensen werken aan hun digitale vaardigheden en gebruikmaken van een computer voor hun administratie en voor het leggen van contacten.

Computers opknappen en administratie

Voor dit goede doel zijn veel opgeknapte computers nodig en daar gaan we met ICT Werkbedrijf Ghanaplein aan bijdragen. We zamelen computers in die deelnemers vervolgens onder handen nemen. Dat betekent klussen als schoonmaken van pc’s, (privacygevoelige) gegevens wissen, onderdelen vervangen, problemen oplossen en nieuwe software installeren. Om mee te doen hoef je dit allemaal nog niet te kunnen. De nodige vaardigheden om deze werkzaamheden uit te voeren leer je gaandeweg. Een tweede belangrijke taak is de administratie rond inname en uitgifte. Deelnemers zorgen ervoor dat de registratie van inname en uitgifte op orde is. Ze helpen computers gereed te maken voor uitgifte en laten mensen tekenen voor ontvangst.

Computer doneren?

Heb je een herbruikbare computer over voor een sociaal doel of ken je iemand die een computer nodig heeft, maar deze niet kan betalen? Meld het ons via info@computersociaal.nl.

Geef je computer een tweede sociaal leven (flyer)

Deelname

Om actief te zijn bij ICT Werkbedrijf Ghanaplein is een indicatie arbeidsmatige activering vanuit de WMO vereist. De activiteit is dus bedoeld voor mensen die veel begeleiding nodig hebben. Er is altijd een werkbegeleider aanwezig om een groep van 6-8 mensen te helpen. Deelnemers kunnen zich bezighouden met het opknappen van computers of met de administratie rond de inname en uitgifte van apparatuur.

Vragen en aanmelden

Heb je vragen over ICT Werkbedrijf Ghanaplein? Stuur ons dan een e-mail met je vraag naar info@wij30.nl.

Wil je graag meedoen met deze werkactiviteit? Vul het aanmeldformulier in. We nemen dan contact met je op om samen de mogelijkheden te bespreken. Wil je meer weten over je aanmelding of het aanbod van WIJ 3.0? Neem dan contact op met onze activeringscoaches.