Charles doet chauffeurswerk als vrijwilliger: het rijden is bijzaak

Je bekijkt nu Charles doet chauffeurswerk als vrijwilliger: het rijden is bijzaak

In oktober 2022 is Charles begonnen met een mooie vrijwilligersklus: chauffeurswerk voor WIJ 3.0. Hij was al actief bij WIJ 3.0 in Nieuwegein en sinds kort brengt hij ook mensen naar die locatie met een personenbusje. “Dat chauffeuren leek me wel wat vanwege het contact met de mensen dat je hebt.”

Charles rijdt op donderdagen cliënten van Jellinek van het Sint Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn naar Nieuwegein. Hij heeft ’s ochtends een groep en ’s middags een tweede. De personenbus (voor max. acht personen) haalt hij op bij De Stadsbrug in Utrecht. Charles vindt het leuk werk:

“Ik ontmoet mensen en heb een half uur om te kletsen. En hoe langer je rijdt, hoe langer je hebt om mensen te leren kennen. Ik neem daar ook graag de tijd voor, het is een leuke combinatie. Het rijden is eigenlijk bijzaak.”

Op dit moment rijdt Charles groepen van Jellinek, een organisatie die zich met problemen rond verslaving bezighoudt. Het is een divers gezelschap – jong en oud – en de gesprekken in de bus gaan ook echt ergens over.

“Ik heb veel bewondering voor jonge mensen die de motivatie hebben om met hun verslaving te stoppen. Ze hebben een toekomstbeeld, bijvoorbeeld dat ze schilder willen worden.”

Als de groep op de locatie is aangekomen, gaat Charles ook zelf aan de slag. “Soms help ik tijdens de activiteiten. Bij houtbewerking bijvoorbeeld, bij het demonteren van elektronica of op de fietsafdeling; waar de mensen in geïnteresseerd zijn, daar assisteer ik bij.”

Interesse in chauffeurswerk?

Heb jij net als Charles interesse om als vrijwilliger chauffeurswerk voor WIJ 3.0 te doen? Bekijk de actuele vrijwilligersvacature hier en neem contact op voor meer informatie.

Op maandagen rijden we Jellinek groepen van het St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn naar locatie Maliegilde in Zuilen en op donderdag vanaf dezelfde locatie naar WIJ 3.0 Nieuwegein aan de Nijverheidsweg.

Foto: Charles (eigen foto)