Werkbedrijf ICT Ghanaplein

Bij Werkbedrijf ICT Ghanaplein knappen deelnemers computers op om ze een tweede sociaal leven te geven. De opgelapte pc’s en laptops zijn bestemd voor mensen zonder computer die ze goed kunnen gebruiken. Deze werkactiviteit is onderdeel van WIJ 3.0 locatie Ghanaplein in Overvecht en is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om met techniek bezig te zijn.

Werkbedrijf ICT Ghanaplein: voor als je techniek leuk vindt (flyer)

Laptop inleveren en doneren?

Heb jij een computer over die je graag een tweede sociaal leven gunt? Werkbedrijf ICT kan zowel desktop pc’s als laptops gebruiken, van particulieren én bedrijven. Als bedrijven meerdere apparaten over hebben om te doneren en er is transport nodig, dan kunnen we dat in regio Utrecht regelen.

Stuur een e-mail naar Werkbedrijf ICT Ghanaplein als je een of meer computers wil doneren of als je een vraag over het project hebt. Of bel werkbegeleider Alan Mohomad op 06 37 42 50 30.

Sociaal doel

Dit project heeft een dubbel sociaal doel. De computers die we opknappen zijn bestemd voor cliënten van De Tussenvoorziening en WIJ 3.0, cursisten van Digiwijs 3.0, vluchtelingen en bezoekers van de Voedselbank. Mensen met weinig inkomen krijgen zo de kans om digitaal meer zelfredzaam te zijn. Tegelijkertijd is het project een dagactiviteit voor deelnemers met een kwetsbaarheid. Met hulp van een werkbegeleider doen zij werkritme op, leren ze waardevolle vaardigheden en verbeteren ze hun maatschappelijk perspectief.

Computers opknappen en administratie

Voor dit goede doel zijn veel opgeknapte computers nodig. Die zamelen we daarvoor in, waarna deelnemers ze onder handen nemen. Dat betekent klussen als schoonmaken van pc’s, (privacygevoelige) gegevens wissen, harde schijven en andere onderdelen vervangen, problemen oplossen en nieuwe software installeren. Om mee te doen hoef je dit allemaal nog niet te kunnen. De vaardigheden die nodig zijn leer je gaandeweg. Een tweede belangrijke taak is de administratie. Deelnemers zorgen ervoor dat de registratie van inname en uitgifte op orde is. Ze helpen computers gereed te maken voor uitgifte en laten mensen tekenen voor ontvangst.

Werkbedrijf ICT Den Dolder

Heb je interesse in meewerken bij Werkbedrijf ICT, maar woon je in Zeist of Den Dolder? Deze activiteit vindt ook plaats bij WIJ 3.0 Den Dolder in gebouw Boerhaave. Kijk hier voor meer informatie.

Werken met begeleiding

De werkactiviteiten van Werkbedrijf ICT Ghanaplein zijn geschikt voor alle mensen die graag met techniek bezig zijn. Voor deelname heb je een WMO-indicatie arbeidsmatige activering nodig. Je werkt in een groep van maximaal 6-8 deelnemers onder deskundige begeleiding van een werkbegeleider. Bij Werkbedrijf ICT doe je ervaring op met techniek en krijg je de kans om aan diverse werkvaardigheden te werken, zoals:

  • nauwkeurig werken
  • werken met instructies
  • flexibiliteit
  • doorzettingsvermogen
  • discipline

Samenwerking

Het ICT Werkbedrijf Ghanaplein werkt samen met de Computerhulpclub van De Tussenvoorziening. Samen zorgen we ervoor dat er voldoende computers zijn voor mensen die ze goed kunnen gebruiken. Op deze manier kunnen meer mensen werken aan hun digitale vaardigheden en gebruikmaken van een computer voor hun administratie en voor het leggen van contacten.