Digiwijs 3.0

Voor wie nog niet overweg kan met een computer en internet biedt Digiwijs 3.0  computercursussen aan. Er is een cursus voor wie echt van het begin alles wil leren tot een cursus voor wie al een beetje ervaring heeft met computeren. Daarnaast bieden we oefeninlopen waar je onder begeleiding kan oefenen op de computer.
Het leren gebruiken van de computer en internet opent de deur naar meer zelfstandig zaken regelen, met meer zelfvertrouwen. En het geeft toegang tot een groter sociaal netwerk. En dat begint al op de cursus waar je met een groep mede-cursisten aan de slag bent. Leren computeren kan ook het begin zijn om beter Nederlands te leren. Voor het begrijpen van de moeilijke computerwoorden hebben we een apart gidsje gemaakt.

Digiwijs 3.0 werkt nauw samen met de Bibliotheek en Taal Doet Meer. Onder andere in de Doe Mee Startpunten. Die zijn onderdeel van digiTaalhuis Utrecht.

Digiwijs in corona-tijd

In deze periode met allerlei beperkende maatregelen kunnen de cursussen niet gegeven worden. Wel is het mogelijk thuis te oefenen en hulp te krijgen van een docent. En kan er gewerkt worden met Oefenen.nl.

Voor hulp is er vanalles geregeld. Je vindt hieronder een uitleg om te beginnen met Oefenen.nl. En er zijn twee telefoonnummers waar je naartoe kan bellen voor hulp: 06-57451957 en 06-57435752. Deze hulplijnen zijn bereikbaar elke dinsdag van 10:00 tot 12:00 uur en elke donderdag van 13:00 tot 15:00 uur.

Inloggen via Oefenen.nl voor Computer en internet

Overige info

Meer weten?

Kijk deze video:

Openingstijden en Contact

Stroyenborchdreef 12
3562 GN, Utrecht

Telefoon: 030-878 15 35
Email: digiwijs@wij30.nl

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op of loop binnen op een van de Doe Mee Startpunten!
Wil je meedoen met een cursus: hier vind je ons aanmeldfomulier.

Digigids – computerwoordenboek voor beginners

Loopt u ook te stoeien met al die moeilijke woorden? Downloaden, gebruikersnaam… Laat u helpen door onze Digigids. Dit boekje legt u uit in tekst en beeld wat al die moeilijke woorden betekenen. Voor € 6,- kunt u een boekje bij ons aanschaffen. Bel met: 030-878 15 35. Bij verzending per post rekenen we € 1,50 extra.

Kijk ook eens op…

UABC.nl om zelf op thema’s digiwijzer te worden.
Oefenen.nl om op meerdere gebieden via en met de computer te leren.

Bent u opzoek naar een tweedehands computer voor thuis? Bij het ICT Werkbedrijf in Den Dolder bent u op het juiste adres!