Wij 3.0 De Strooij

De Strooij is het sociale werkcentrum van Overvecht. De Strooij biedt cursussen en activiteiten voor deelnemers die bijvoorbeeld veel thuis zitten en gezondheidsproblemen hebben. Bij De Strooij kunnen zij nuttig bezig zijn en vertrouwen opdoen. Sociaal kwetsbare bewoners doen ritme op, geven structuur aan hun dag en ontmoeten andere mensen. Sommige activiteiten zijn bedoeld voor ontspanning en zijn vaak creatief, andere activiteiten zijn meer arbeidsmatig en geven deelnemers de kans om waardevolle vaardigheden te leren.

De Strooij is de uitvalsbasis voor atelier Naald & Draad, Digiwijs 3.0 en Wijkbedrijf Utrecht.

Werken en leren

Naald & Draad

In het atelier van Naald & Draad repareren en maken deelnemers kleding. Jassen voor een muziekvereniging bijvoorbeeld, mondkapjes of poncho’s voor een ontwerper. Bij Naald & Draad leer je de fijne kneepjes van het naaivak. Klik hier voor meer informatie.

Wijkbedrijf

De Strooij is uitvalsbasis voor het Wijkbedrijf, een sociale onderneming en bijzonder klusbedrijf. Het Wijkbedrijf staat vooral in dienst van de deelnemers.. Zij werken hier met behoud van uitkering aan maatschappelijk herstel; zij leren werken en presteren in een leerwerkomgeving. Tegen een gunstig tarief doet het Werkbedrijf klussen zoals schilderwerk, groenwerk, schoonmaak en verhuizingen. Meer informatie vind je hier.

Cleanteam Overvecht

Met een ploeg Overvechters ga je twee dagdelen per week aan de slag om de wijk schoon te houden. Je ontvangt een kleine onkostenvergoeding. Er is plek voor nieuwe deelnemers!

Digiwijs

Digiwijs biedt cursussen aan voor iedereen die beter wil leren omgaan met computer en internet. Digiwijs is er voor iedereen, voor jong en oud en voor alle opleidingsniveaus. Digiwijs werkt vanuit De Strooij, maar geeft cursussen op verschillende locaties. Meer informatie vind je hier.

Werk op locatie De Strooij

In De Strooij doen deelnemers ervaring op met verschillende taken. Aan de receptie ontvang je bijvoorbeeld bezoekers, wijs je ze de weg en beantwoord je telefoontjes. Als gastheer/gastvrouw ontvang je groepen, zet je koffie en thee en hou je de ruimtes schoon.

Sociale en creatieve activiteiten

Strooij actief

Mooie en creatieve dingen maak je bij Strooij Actief. Denk aan figuurzagen, tekenen, knutselen, schilderen en licht timmerwerk. Je maakt kennis met actief zijn door meteen bezig te gaan. Eerst eens mee lunchen om de sfeer te proeven kan natuurlijk. Strooij Actief is geopend elke dinsdag, woensdag en donderdag van 10:00 tot 16:00 uur. De lunch is elke woensdag van 12:00 tot 13:30 uur en kost 1 euro.

Dagbegeleiding Ouderen Wij +

Bij de Strooij is er dagbesteding speciaal voor ouderen met een psychiatrische problematiek, met creatieve, gezellige en leuke activiteiten. Kijk hier voor meer informatie.

Zichtbaar in de wijk

WIJ 3.0 vind je geregeld in de wijk, in onderstaand filmpje bijvoorbeeld op de Sociale Buurtmarkt in Utrecht Overvecht. Kijk het gedeelte vanaf minuut 2:44. Werkbegeleider Willem Klein Hesselink geeft daar een toelichting.

Contact

De Strooij
Stroyenborchdreef 12
3562 GN in Utrecht

Telefoon: 030 – 878 15 35

Team

Teamleider locatie: Marian Veldhuis.

Digiwijs: teammanager Robert Giesberts, docenten Peter Haver, Juliana Zimmerman, Lisandro Susanna

Wijkbedrijf: teammanager Lena Tamboer, werkmeesters Martijn Heus en Jonathan van Santen

Ouderen Wij+: teammanager Ankie Schoenmakers, activiteitenbegeleider Maria van Weegen

Naald en Draad: teammanager Marian Veldhuis, werkmeesters Ria Kroon en Maghalie Sloot

Strooij Actief; teammanager Marian Veldhuis, werkmeester Willem Klein Hesselink, activiteitenbegeleiders Isis Torensma, Annerieke Klomp en Paula van Dijk

Activiteiten