Expogroep organiseert kunsttentoonstelling in Bibliotheek Utrecht

Je bekijkt nu Expogroep organiseert kunsttentoonstelling in Bibliotheek Utrecht

In 2023 organiseerde de Expogroep van WIJ 3.0 de expositie Through a Window. Deze kunsttentoonstelling was alweer de derde editie na Contrast / Tegenstelling in 2021 en Divers en toch Samen in 2022. In 2024 exposeren we de beste werken van Through a Window opnieuw. Van 14 mei t/m 24 mei organiseert de Expogroep een kunsttentoonstelling in Bibliotheek Neude en van 22 mei t/m 7 juni in Bibliotheek Overvecht. Voor het eerst gaan de kunstenaars ook een aantal creatieve workshops organiseren.

Van schilderijen tot keramiek

De kunstwerken die zijn te zien variëren in soort, materiaal en gebruikte techniek. Te zien zijn schilderijen, tekeningen, gedichten, keramiek, een aantal installaties en werken van hout en textiel. De groepsleden komen van WIJ 3.0 locatie Ghanaplein in Overvecht, maar ook van het Maliegilde in Noordwest, van naaiatelier Naald & Draad in Hoograven en van onze locatie in Nieuwegein. In beide bibliotheken organiseert de Expogroep ook tekenworkshops: op 17 en 24 mei in Bibliotheek Neude, op 31 mei en 07 juni in Bibliotheek Overvecht.

“Prestaties zijn helemaal niet het doel. Herstel is het doel. En mensen ontroeren, verwonderen en opvrolijken met kunst en creativiteit.” – Erik, kunstenaar in de Expogroep

Bezoekinformatie

Expositie in Bibliotheek Neude

Bezoek de expositie dinsdag 14 mei t/m vrijdag 24 mei 2024 tijdens openingstijden (klik voor info).
Bibliotheek Neude: Neude 11, 3512 AE Utrecht
vrijdag 17 mei om 14.00 en 15.00 uur: workshop tekenen – kaders en hun invloed op jouw creativiteit
vrijdag 24 mei om 10.30 en 11.30 uur: fantasie-levensvormen

Expositie in Bibliotheek Overvecht

Bezoek de expositie woensdag 22 mei t/m vrijdag 07 juni 2024 tijdens openingstijden (klik voor info).
Bibliotheek Overvecht: Gloriantdreef 1, 3562 KW Utrecht
vrijdag 31 mei om 14.00 en 15.00 uur: workshop tekenen – kaders en hun invloed op jouw creativiteit
vrijdag 07 juni om 10.30 en 11.30 uur: fantasie-levensvormen

Over de Expogroep

De Expogroep is een groepsactiviteit van WIJ 3.0, een allround organisatie voor activering en re-integratie. Op de locatie Ghanaplein in Overvecht kunnen inwoners uit de gemeente Utrecht en omstreken, die een kwetsbaarheid hebben of met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt, terecht voor diverse activiteiten. In de huidige Expogroep werken deelnemers al sinds december 2022 samen aan het einddoel: een kunsttentoonstelling van eigen werk. Door deel te nemen aan deze populaire activiteit leren zij samenwerken, laten zij een stuk van zichzelf aan de buitenwereld zien en leren ze omgaan met deadlines en planning. Deelnemers maken vaak een opmerkelijke groei door in de Expogroep, bijvoorbeeld wat betreft zelfvertrouwen en geloof in eigen kracht.

De kunstenaars van de Expogroep 2023-2024 zijn: Arjan, Sahar, Carola, Gerald, Paul, Theo, Frank, Marion, Aafke, Thea, Jeffrey, Erik, Laura, Dennis, Pieter Paul, Joana, Maryam en Sophia.

Zij werken onder begeleiding van Lenny Claasen, Daniëlle Visser, Isis Torensma en Maghalie Sloot op WIJ 3.0 locatie Ghanaplein in Overvecht.

Contact

Heb je vragen? Neem daarvoor contact op met Lenny Claasen via 06 27 86 36 42.
Of kijk op de webpagina van de Expogroep.

Impressie van de Expogroep kunsttentoonstelling in 2023