Expogroep

In de Expogroep van WIJ 3.0 Ghanaplein werken deelnemers samen toe naar een kunstexpositie, die bij voorkeur plaatsvindt in het centrum van Utrecht. In 2021 organiseerde de Expogroep hun eerste tentoonstelling met de titel Contrast Tegenstelling. De tweede editie Divers en toch samen vond plaats in mei 2022. De Expogroep exposeerde toen het diverse werk van alle deelnemers: schilderijen en tekeningen, gedichten, een bewegende installatie, een (groot) gebreid object, keramiek en werken van hout en textiel. Voor beide edities was er een locatie gevonden in hartje binnenstad.

Bezoekinformatie

In 2024 exposeren we de beste werken van Through a Window opnieuw. Van 14 mei t/m 24 mei heeft de Expogroep geëxposeerd in Bibliotheek Neude en van 22 mei t/m 7 juni is er een kleine tentoonstelling in Bibliotheek Overvecht. Voor het eerst organiseren de kunstenaars ook een aantal creatieve workshops.

EXPOSITIE IN BIBLIOTHEEK OVERVECHT

Bezoek de expositie woensdag 22 mei t/m vrijdag 07 juni 2024 tijdens openingstijden (klik voor info).
Bibliotheek Overvecht: Gloriantdreef 1, 3562 KW Utrecht

Workshops

vrijdag 31 mei om 14.00 en 15.00 uur: workshop tekenen – kaders en hun invloed op jouw creativiteit

Workshop door Arjan, waarin je ervaart hoe je aan de hand van een kader je eigen verbeelding kunt laten spreken. Workshopmaterialen zijn voor handen. Je kunt aanschuiven zo lang er plek is. Kinderen mogen ook aanschuiven mits er een ouder/verzorger bij is om te begeleiden. Elke tekenronde duurt ongeveer 45 minuten.

vrijdag 07 juni om 10.30 en 11.30 uur: fantasie-levensvormen

Tekenworkshop door Gerald, waarin je je fantasie over buitenaards leven kunt uitwerken in een tekening. Workshopmaterialen zijn voor handen. Je kunt aanschuiven zo lang er plek is. Kinderen mogen ook aanschuiven mits er een ouder/verzorger bij is om te begeleiden. Elke tekenronde duurt ongeveer 45 minuten.

Expogroep 2023: Through a Window

Het thema voor editie 2023 is Through a Window en er is al veel werk af. De kunstwerken variëren qua materiaal en gebruikte techniek: schilderijen, genaaide jurken en -objecten, zelf gesmede sieraden, keramiek, hout, speksteen en haak- en breiwerk. Groepsleden komen van WIJ 3.0 locatie Ghanaplein zelf, maar ook vanuit WIJ 3.0 locaties Maliegilde, Hoograven en Nieuwegein. Ook naaiatelier Naald & Draad heeft deelnemers die bijdragen.

Datum en locatie voor de Expogroep 2023 tentoonstelling zullen we binnenkort bekend maken.

Hoe werkt de Expogroep?

De groep voor 2023 is december 2022 gestart. Tijdens de startbijeenkomst is het thema vastgesteld, nemen deelnemers de planning door en wordt er gewerkt aan een samenwerkingsopdracht. Daarna is er iedere 2e vrijdagmiddag van de maand een vaste bijeenkomst, waar iedereen bij aanwezig is. Deelnemers krijgen hier belangrijke informatie, begeleiders kijken mee naar de voortgang, er zijn gastlessen en excursies.

Deelnemers aan de Expogroep kunnen iedere vrijdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur aan hun kunstprojecten werken. Daarnaast zijn er volop andere momenten om actief te zijn in de creatieve groep Ghana Actief, die iedere werkdag activiteiten heeft.

Aanmelden

Heb je interesse om mee te doen? De datum van de inschrijfmiddag voor editie 2024 is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk in november of december 2023 plaatsvinden. Er is plek voor 16 a 20 deelnemers; bij meer aanmeldingen gaan we loten. Deze activiteit is speciaal bedoeld voor inwoners van de gemeente Utrecht met een kwetsbaarheid (wmo-voorziening Sociale prestatie).

Expogroep editie 2021

Informatie over de Expogroep

Waar: WIJ 3.0 Ghanaplein, Ghanadreef 2 in Utrecht Overvecht
Vragen: neem contact op met Daniëlle Visser via e-mail of 06 152 30 300.

Mede mogelijk gemaakt door:

De tentoonstelling van de Expogroep 2023 is mede mogelijk dankzij een bijdrage van het VSBfonds.