Deelnemers WIJ 3.0 Zeist maken exposities in oude rookcabines

Je bekijkt nu Deelnemers WIJ 3.0 Zeist maken exposities in oude rookcabines

Het Sanatoriumterrein van Altrecht waar WIJ 3.0 Zeist is gevestigd, is officieel rookvrij sinds oktober 2020. Twee rookcabines bij het gebouw van ouderenpsychiatrie Den Eik worden dus niet meer gebruikt. Deelnemers van WIJ 3.0 zijn daarom aan de slag gegaan om twee voormalige rookcabines een nieuwe bestemming te geven: een ideale kans om met creativiteit en passie voor natuur het terrein gezelliger te maken. 

Creatieve herbestemming

De voormalige rookcabines staan al een tijdje leeg. Het zijn kleine ruimtes met ruiten aan alle kanten. Omdat ze er uitzien als grote vitrines, kwam al snel het idee om er een soort expositieruimtes van te maken. Een mooie klus voor deelnemers van WIJ 3.0 Tuin Zeist. De eerste rookruimte is een expositie geworden van verschillende soorten hout in prachtige vormen. Bewoners en bezoekers van instellingen op het terrein zijn er blij mee. Een bezoeker van Den Eik vertelt:

“Het is voor het eerst dat ik samen met mijn moeder naar buiten ben geweest en iets nieuws heb kunnen zien. Mijn moeder heeft zich wel een half uur vermaakt met het kijken naar de expositie.”

Wisselende exposities in rookcabines

Om te zorgen dat het elke keer weer leuk is om naar de expositie te komen kijken, verandert de inrichting elke maand. Rond de Paasdagen konden voorbijgangers bijvoorbeeld eieren zoeken tussen het hout. De tweede rookruimte een eindje verderop staat nog leeg. Van de zomer zullen hier citrusplanten, olijfbomen en andere plantjes komen te staan die van een zonnetje houden.

Reacties welkom

Ben je op het Sanatoriumterrein, kom dan vooral een kijkje nemen! Heb je een reactie, mooie foto’s, een leuke suggestie voor de naam van de expositie of wil je zien wat er nog meer gebeurt rondom WIJ 3.0 Tuin Zeist? Volg dan vooral De Tuinen Zeist op Instagram of stuur een e-mail aan Roland van Vliet.