Deelnemers van WIJ 3.0 maken kaarsen van torens

Je bekijkt nu Deelnemers van WIJ 3.0 maken kaarsen van torens

Al sinds 2017 maken deelnemers van WIJ 3.0 kaarsen van torens zoals de bekende Domkaars. We doen dat in het Boerhaave gebouw van WIJ 3.0 Den Dolder, maar sinds kort hebben we ook in Nieuwegein de opdracht om deze kaarsen te maken. Een prachtige opdracht voor Kaarsenmakerij Snel waar een aantal deelnemers dagelijks met passie aan kan werken.

Ambachtelijk werk

Deelnemers hebben de beschikking over verschillende mallen om diverse soorten kaarsen mee te maken. Het zijn allemaal kaarsen van beroemde Nederlandse toren of bijvoorbeeld het amsterdammertje (het typische Amsterdamse paaltje), die we handmatig en een voor een produceren. Als de kaarsen klaar zijn, verpakken we het eindproduct in een mooi doosje voordat de kaarsen verkocht worden op diverse plekken.

Duurzaam en sociaal

Mandy en Manon van de kaarsenmakerij maken de bewuste keuze om duurzaam én sociaal te ondernemen. De duurzaamheid zit bijvoorbeeld in de gebruikte grondstoffen, de keuze voor het type transport en het samenwerken met lokale partners. Voor de sociale component kan WIJ 3.0 zorgen. Onze deelnemers in Nieuwegein en Den Dolder hebben hier een mooie ambachtelijke klus aan.

“Sinds 2017 wordt een deel van onze kaarsen productie gemaakt door Stichting WIJ3.0. De makers bouwen de mallen op, gieten de mallen, lossen de mallen, smelten de kaarsen af en verpakken de kaarsen in een mooi doosje. Het hele proces wordt uitgevoerd met uiterste precisie. De kaarsenmakers zijn kritisch op hun werk, ze weten dat de kaarsen straks een mooie bestemming krijgen. Wij zijn erg trots op onze kaarsenmakers van WIJ3.0!”

Mandy en Manon van Kaarsenmakerij Snel

Over kaarsen van torens

Mandy en Manon zijn tweelingzussen en nichtjes van Ruud Snel, bedenker van de Domkaars. Ruud heeft sinds 1969 een atelier gehad aan de Donkerstraat in Utrecht: Ruud’s Waskit. Na zijn overlijden namen Mandy en Manon de kaarsenmakerij over, eerst onder de naam Snellies Waskit, later als Kaarsenmakerij Snel.

Kijk voor verkooppunten en een online shop op de website van Kaarsenmakerij Snel.

Informatie

Kijk hier voor meer informatie over het maakproces bij Kaarsenmakerij Snel

Interesse om dit soort ambachtelijk werk te doen op een onze locaties? Vul het aanmeldformulier in en we kijken samen naar de mogelijkheden. Of neem contact op met onze activeringscoaches voor al je vragen.