Bouwen aan de Upcycle Collection in de Circulaire Werkplaats

Je bekijkt nu Bouwen aan de Upcycle Collection in de Circulaire Werkplaats

Bij de Circulaire Werkplaats Utrecht zijn we druk bezig met het inrichten van een nieuwe showroom. Het wordt een aparte sectie in het kringloopwarenhuis van De ARM voor de Upcycle Collection van ontwerper Louise Cohen. Deelnemers van de CWU werken hieraan. Van oude kastjes, stoelen en tafels maken zij een nieuwe meubelcollectie.

Upcycle Collection

Het grootste meubelstuk uit de Upcycle Collection is er een van 4 bij 2.5 meter. Het is een grote wandkast die uit vele felgekleurde kastjes bestaat. De kringloopwinkels van De Arm Utrecht en Emmaus leveren deze aan. Louise brengt allerlei afzonderlijke meubels met verschillende ontwerpen bij elkaar in één collectie. Ze verbindt alles met kleuren die bij elkaar passen.

Werken bij de Circulaire Werkplaats

De Circulaire Werkplaats is bestemd voor mensen zonder werk, die moeite hebben om weer actief bezig te zijn. Je hebt een WMO-indicatie ‘arbeidsmatige activering’ nodig. Er is altijd een werkbegeleider aanwezig voor de ondersteuning.

Op dit moment werken er zo’n tien deelnemers in de werkplaats op een gemiddelde werkdag. Naast de grote werkplaats is er sinds kort een extra gedeelte voor kleiner werk. Deelnemers doen hier schilderwerk, bouwen klokken om, bewerken servies en bestek en bekleden stoelen. Het uiteindelijke doel van de CWU is om ook eigen producten te gaan ontwikkelen.

Sinds de aankondiging dat er plek is voor nieuwe deelnemers, zijn er de nodige aanmeldingen voor nieuwe deelnemers binnen gekomen. Het is ook een mooie plek om te werken! 

Meer weten over de CWU? Kijk op de pagina van de CWU voor informatie en contact.