Naald & Draad – Overvecht en Zuid

Naald & Draad is een sociale onderneming waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meewerken aan kleine opdrachten, aan een eigen collectie of bijvoorbeeld kleding herstellen.

In de ateliers van Naald & Draad repareren deelnemers kleding of maken zij in opdracht kleding. Bijvoorbeeld jassen voor een muziekvereniging of poncho’s waar een ontwerper naam mee wil maken. Het atelier is er niet voor grote bulk-opdrachten. De specialisatie ligt in kleine oplages die de nodige creativiteit en ambachtelijke aandacht vragen.

Leren en werken

Naald & Draad is een leerwerkomgeving. Hier leren alle deelnemers de fijne kneepjes van het naaivak. De deelnemers die zich goed ontwikkelen en het leuk vinden kunnen direct werken aan het maken van bestelde opdrachten. Hiermee zetten ze een eerste stap naar een vervolg, bijvoorbeeld een baan in de textielbranche.

Waarom is werken bij Naald & Draad zo leuk?

  • Je werkt met je handen en bent volop creatief bezig
  • Je ontmoet andere mensen met dezelfde interesse
  • Je leert hoe je kleding maakt en herstelt

Gratis inloop

Maak je zelf kleding, maar zou je graag méér willen doen met je eigen naaimachine? Of loop je steeds tegen een probleem aan? Daarvoor heeft naaiatelier Naald & Draad een gratis inlooples, open voor iedereen. De werkbegeleiders van het naaiatelier helpen je graag met al je vragen. Neem je eigen machine en materialen. Heb je geen eigen naaimachine of een vraag? Neem dan van tevoren contact op.

  • iedere maandagochtend van 10 tot 12 uur in Overvecht
  • iedere woensdagochtend van 10 tot 12 uur in Hoograven.

Hier vind je Atelier Naald & Draad

Overvecht:

Ghanadreef 2, 3564 EK in Utrecht, in het gebouw van WIJ 3.0 Ghanaplein – voorbij de kantine in de hoek links achterin.

Hoograven

Verlengde Hoogravenseweg 63 in Utrecht, in WIJ 3.0 Zuid bij kringloopcentrum De Arm Utrecht.

Looproute in het pand:

Vanuit de hoofdingang bij de kassa’s rechtdoor, linksom bij de verkoophoek van Naald & Draad en de Circulaire Werkplaats, achterin het pand de trap op naar de eerste verdieping.

Impressie

Bekijk het item van RTV-Utrecht en de fotogalerij voor een impressie van atelier Naald & Draad.

Atelier Naald & Draad bij U in de Wijk televisie

BewareImpressie