Metaalwerkplaats

De Metaalwerkplaats van WIJ 3.0 is een plek voor iedereen die het leuk vindt om met metaal te werken. De werkplaats is gevestigd in het bedrijfspand van WIJ 3.0 Maliegilde op het kleine Demka-bedrijventerrein. Het werken is er in veel opzichten als werken voor elk ander bedrijf. Er wordt gewerkt voor de productie en ook zijn er mogelijkheden om een lascertificaat te behalen.

Werken in een sociale omgeving

De metaalwerkplaats is ook een sociale omgeving: door het werk heeft elke deelnemer de kans om zich te ontwikkelen en te ontdekken wat hij/ zij leuk vindt. Deelnemers werken onder begeleiding van een leerwerkmeester, met een ervaren maatje of zelfstandig.

De metaalwerkplaats bestaat uit twee afdelingen:

  1. Metaal & techniek: leren metaal bewerken, zagen, boren tappen, schuren, slijpen, snijden, buigen, walsen, knippen, zetten en natuurlijk lassen. Deelnemers kunnen hier een lasdiploma niveau 1 behalen. Ook kun je werken aan een auto of motorfiets. 
  2. Productie: meewerken aan grotere opdrachten zoals een hekwerk op maat en aan kleinere opdrachten zoals reparaties.

Open voor de wijk

WIJ 3.0 Maliegilde staat nadrukkelijk open voor bewoners uit de wijk Noordwest: om als deelnemer mee te doen, maar ook voor opdrachten en reparaties. Het is mogelijk om tegen een kleine vergoeding en in overleg gebruik te maken van de laswerkplaats (met eigen materiaal of tegen kostprijs met onze materialen). Natuurlijk kunnen onze deelnemers je daarbij helpen tegen een kostprijsvergoeding.

Workshops

In groepsverband is het mogelijk een workshop te organiseren. Zo kunnen je vrienden en familie kennismaken met metaalwerk. Vraag naar de mogelijkheden en hou rekening met beperkingen in verband met corona.

Producten en activiteiten

De Metaalwerkplaats is kundig en sociaal; sterk in metaal en denkt graag mee. Voor deze producten kun je bij ons aankloppen (voor sommige producten werken we samen met Atelier Maliegilde, dat in het zelfde pand zit):

Actueel

De Metaalwerkplaats werkt nauw samen met ontwerper Remko Verhaagen van Blooey. Momenteel werkt de Metaalwerkplaats aan de BALK-lampjes. Daarvoor is er gewerkt aan het ontwerp van een nieuwe afvalbak voor de Provincie Zuid-Holland. Deelnemers van de Metaalwerkplaats zijn betrokken geweest bij ontwerp en productie van een prototype. Kijk hier voor meer informatie.

Actuele werkplekken op locatie Maliegilde

Metaalwerkplaats bevindt zich op WIJ 3.0 locatie Maliegilde. Kijk op deze pagina voor actuele werkplekken op locatie Maliegilde.

Foto’s

Voor een indruk van de metaalwerkplaats en werkzaamheden.
foto’s: Gerbrand Langenberg