Kunstuitleen Sociaal

Bij de Kunstuitleen Sociaal leen je kunstwerken, gemaakt door diverse kunstenaars met een kwetsbaarheid die actief zijn of zijn geweest bij Reinaerde en WIJ 3.0. Met een jaarabonnement leen je maximaal twee kunstwerken voor de duur van een jaar. Voor bedrijven en organisaties is er een apart abonnement beschikbaar met de mogelijkheid om meer kunstwerken te lenen, met korting bij grote afname.

De Kunstuitleen Sociaal is een gezamenlijke activiteit van onze locaties WIJ 3.0 Ghanaplein en WIJ 3.0 Nieuwegein.

Ontstaan

Op veel activeringslocaties van WIJ 3.0 maken deelnemers kunst. Op WIJ 3.0 Ghanaplein in Utrecht Overvecht is bijvoorbeeld de Expogroep actief, een groep die kunst maakt om deze te exposeren in een zelf georganiseerde tentoonstelling. Hieruit is het idee ontstaan om een deel van deze kunst beschikbaar te stellen in een kunstuitleen.

Naast werk van deelnemers van WIJ 3.0 heeft de Kunstuitleen Sociaal een grote collectie overgenomen van een kunstuitleen van Reinaerde. Kunstenaars met een beperking of psychiatrische achtergrond maakten deze werken in Atelier ’t Rondeel in Wijk bij Duurstede. De Kunstuitleen Sociaal heeft 170 schilderijen in bruikleen.

Hoe werkt het?

De kunstcollectie van Kunstuitleen Sociaal is op afspraak te bezichtigen op WIJ 3.0 locatie Nieuwegein op de Nijverheidsweg 9E tijdens openingstijden (maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 16.00 uur). Maak daarvoor een afspraak door een e-mail te sturen aan kunstuitleensociaal@wij30.nl.

Prijzen:

  • Particulieren: €85,- voor een jaar lang max. twee kunstwerken
  • Bedrijven: €60,- per schilderij. De kunstuitleen kan schilderijen brengen en ophangen als dat wenselijk is.

Informatie

Contact

Interesse om schilderijen uit de Kunstuitleen Sociaal te lenen? Neem contact op met Paula van Dijk via kunstuitleensociaal@wij30.nl om een afspraak te maken.

Wil je meer weten over meewerken als deelnemer bij de Kunstuitleen Sociaal? Alle informatie daarover vind je op de website Jekuntmeer.nl

Adres:

WIJ 3.0 Nieuwegein
Nijverheidsweg 9E
3433 NP, Nieuwegein

Telefoon: 030 – 303 99 87

Een greep uit de collectie