De Stadsbrug

De Stadsbrug, in Transwijk, dichtbij Kanaleneiland, biedt onderdak aan diverse werkplaatsen, een sportschool en enkele projecten. Het is tevens uitvalsbasis voor Wijkbedrijf Utrecht met onder meer het Klienteam. Het pand is bijzonder omdat het sterk cliëntgestuurd is: voor gemiddeld dagelijks 80 bezoekers staan medewerkers van WIJ 3.0 klaar voor begeleiding en ondersteuning.

Werken en arbeidsmatig bezig zijn is wat de Stadsbrug kenmerkt. Veel deelnemers zijn bezig met werkzaamheden waar klanten bij betrokken zijn. Dat maakt het leuker en leerzamer. In de middag lunchen de deelnemers gezamenlijk in de kantine. De lunch wordt voorbereid door deelnemers. Zo bezien is De Stadsbrug op veel aspecten al een sociale onderneming op zich: deelnemers zijn betrokken bij het beheer van het pand en zorgen onder meer voor schoonmaak, de kantine, kleine reparaties en administratie.

Contact

Koningin Wilhelminalaan 6
3527 LD, Utrecht

Telefoon: 030 – 296 13 80

Team

Teamleider locatie: Lena Tamboer
Vaste medewerkers: Ernst Bechthum, Bert vd Bovenkamp, Patrick van Dijk, Cees van Engelen, Bart Fagel, Jan Kortekaas, Frank Keiman, Gertjan Zwaneveld, Lotte Peek