De Stadsbrug

De Stadsbrug, in Transwijk, dichtbij Kanaleneiland, biedt onderdak aan diverse werkplaatsen, een sportschool en enkele projecten. Het is tevens uitvalsbasis voor Wijkbedrijf Utrecht met onder meer het Klienteam. Het pand is bijzonder omdat het sterk cliëntgestuurd is: voor gemiddeld dagelijks 80 bezoekers staan medewerkers van WIJ 3.0 klaar voor begeleiding en ondersteuning.

Werken en arbeidsmatig bezig zijn is wat de Stadsbrug kenmerkt. Veel deelnemers zijn bezig met werkzaamheden waar klanten bij betrokken zijn. Dat maakt het leuker en leerzamer. In de middag lunchen de deelnemers gezamenlijk in de kantine. De lunch wordt voorbereid door deelnemers. Zo bezien is De Stadsbrug op veel aspecten al een sociale onderneming op zich: deelnemers zijn betrokken bij het beheer van het pand en zorgen onder meer voor schoonmaak, de kantine, kleine reparaties en administratie.

Tijdens de corona-lockdown blijven sociale en arbeidsmatige activiteiten zoals die op de Stadsbrug doorgaan.

Opvang dak- en thuislozen

WIJ 3.0 biedt vanwege de corona-lockdown een 24-uurs opvang op De Stadsbrug voor mensen die op straat leven. Wij zorgen voor ontbijt, koffie/thee, bedden en schoon beddengoed. Voor deze opvang werken we samen met De Tussenvoorziening, die zorgt voor beveiliging en diner. Buiten corona om is De Stadsbrug ook een opvang-locatie in het kader van de koudweerregeling in Utrecht.

Activiteiten op de Stadsbrug

Hieronder vind je een greep uit de activiteiten van De Stadsbrug, klik door voor meer informatie.

Impressie van activiteiten op De Stadsbrug

Foto’s: Gebrand Langenberg en Jan Willem Ritman.

Contact

Koningin Wilhelminalaan 6
3527 LD, Utrecht

Telefoon: 030 – 296 13 80

 

Team

Teamleider locatie: Lena Tamboer
Vaste medewerkers: Ernst Bechthum, Bert van den Bovenkamp, Patrick van Dijk, Cees van Engelen, Bart Fagel, Jan Kortekaas, Frank Keiman, Lotte Peek, GertJan Zwaneveld