Wijkonderhoudsteams

Het Wijkbedrijf stuurt wekelijks de wijkonderhoudsteams op pad om delen van de stad schoon te houden. Vanuit WIJ 3.0 De Stadsbrug vertrekt elke ochtend een team. Daarnaast is er een team in Overvecht actief, dat vertrekt vanaf WIJ 3.0 Ghanaplein en een team in Utrecht Oost, dat vertrekt vanuit de opvanglocatie van het Leger des Heils aan de Bilstraat.

Werkzaamheden

In de Wijkonderhoudsteams werken deelnemers van WIJ 3.0 die te maken hebben met een of andere psychische kwetsbaarheid en een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Zij rapen onder leiding van een werkbegeleider afval van straat en zorgen voor schone pleinen en straten. Veel bewoners waarderen deze inzet. Deze activiteit helpt deelnemers om ritme en structuur te krijgen. Voor velen is het een eerste stap richting vrijwilligerswerk of betaald werk.

Waar werken de Wijkonderhoudsteams

  • Het team dat werkt vanuit De Stadsbrug doet elke ochtend een route in o.a. de binnenstad.
  • Het team in Overvecht werkt o.a. rond Shoppingcenter Overvecht. Er wordt ’s ochtends gewerkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en daarnaast op donderdag en vrijdag ook ’s middags.
  • Het team dat vertrekt vanuit de opvanglocatie van het Leger des Heils a/d Biltstraat werkt in de omgeving van de Biltstraat, iedere maandag- en donderdagochtend.

Contact

Heb je vragen over het werk van de Wijkonderhoudsteams? Neem daarvoor contact op met Wijkbedrijf Utrecht via info@wijkbedrijfutrecht.nl.