Groepscursus GRIP&GLANS

Verandering hoort bij het leven. Sommige veranderingen zijn ondersteunend, zoals het vinden van iemand om je leven mee te delen of het treffen van leuk werk. Andere zijn minder fijn, zoals achteruitgang van gezondheid, het verliezen van die leuke baan of van mensen waar je van houdt. Door dit soort gebeurtenissen kunnen mensen behoefte hebben aan nieuwe manieren om grip te houden op hun leven en hun bestaan weer wat meer glans te geven.

De groepscursus GRIP&GLANS is speciaal daarvoor ontwikkeld. Met deze praktische cursus sta je zes weken stil bij jezelf: Waar word je blij van? Waar haal je energie uit? Je leert vaardigheden waarmee je actief kunt bijdragen aan je eigen levensgeluk. In juli start de eerste groepscursus in Zeist, gegeven door WIJ 3.0 activeringscoach en GRIP&GLANS-docent Marieke Orriëns. We willen de cursus daarna ook op andere plekken gaan geven.

Voor wie?

GRIP&GLANS is voor inwoners van de gemeente Zeist en in het bijzonder voor mensen tussen de 35 en 55 jaar. Als je één of meerdere van de volgende stellingen met ‘ja’ beantwoordt, dan is GRIP&GLANS zeker geschikt voor jou:

  • Mijn leven kan een boost gebruiken. Ik mis iets/iemand en dat kleurt sterk mijn dagen.
  • Ik zou wat meer leuke bezigheden of gezelligheid in mijn leven willen hebben. 
  • Ik wil mijn leven wat meer betekenis geven.
  • Ik wil wel iets veranderen, weet ook wat, maar ik stel het steeds uit.

Wat kun je verwachten

Alle onderwerpen die aan de orde komen hebben te maken met manieren om jouw leven meer glans te geven. Als rode draad door de cursus loopt het gebruik van de zogenaamde GLANS-schijf van vijf. De glansschijf is vergelijkbaar met de voedingsschijf. Alleen gaat het niet over gezonde voeding, maar over andere belangrijke ‘voeding’ die mensen nodig hebben om prettig te leven. Thema’s die aan bod komen:

  • positief zijn en blijven;
  • initiatief nemen en zelfvertrouwen opbouwen;
  • samen met anderen zijn en vriendschap;
  • doelen stellen en bereiken;
  • persoonlijke sterke punten ontdekken en uitbouwen;
  • de positieve kanten van het alleen zijn, dan wel samenzijn ervaren.

Praktische informatie

Naast de zomercursus in 2024 starten er ook GRIP&GLANS-groepen in september, januari en april. Een cursusreeks bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Een pauze is inbegrepen, voor thee en koffie wordt gezorgd. Na drie maanden is er een terugkombijeenkomst. Na de zomer starten er nieuwe cursussen in september, januari (2025) en april (2025).

De groepen bestaan uit 6-8 personen en een gecertificeerde GRIP&GLANS-docent zorgt voor de begeleiding. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen en vaardigheden te oefenen. Bij de cursus hoort een mooi uitgevoerde werkmap.

Data zomercursus 2024: 8/15/29 juli en 5/12/19 augustus
Tijd: 13.00 – 16.00 uur
Locatie: Binnenbos Zeist, Hoog Kanje 186 in Kerkebosch-Zeist.
Kosten: €25,- (neem contact op als dit een probleem is).

Er starten ook cursussen in september 2024, januari 2025 en april 2025.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem daarvoor contact op met Marieke Orriëns, WIJ 3.0 activeringscoach en G&G-docent

telefoon: 06 27 82 54 43
e-mail: marieke.orriens@wij30.nl