header-nieuwsbrief

13 mei 2022

Hallo ,

In deze nieuwsbrief

1. Expogroep organiseert kunstexpositie
2. Erik schildert voor zijn herstel
3. Crowdfunding gestart voor de FUIF
4. Stadsbrouwerij RoodNoot van start
5. Inlooplessen bij atelier Naald & Draad
6. Interview met Mehmet van WIJ 3.0 Zeist
7. Cursus fietstechniek op De Stadsbrug
8. Fietseninzameling bij WIJ 3.0 Nieuwegein
9. Bijeenkomst voor werkgevers over Jobcoaching 2 juni
10. Vacature: Trajectbegeleider gezocht

Nieuws

Expogroep van WIJ 3.0 Ghanaplein organiseert tentoonstelling in Utrecht

Feestelijke opening zondag 15 mei om 11.00 uur, Steenweg 38 in Utrecht.

De kunstenaars van de Expogroep in Overvecht organiseren alweer hun tweede tentoonstelling. Na editie 2021 - deelnemers waren bijzonder positief over deze activiteit - volgt deze maand de expositie 'Divers en toch samen'. Er zijn schilderijen en tekeningen te zien, gedichten, een bewegende installatie, een gebreid object, keramiek en werken van hout en textiel. Iedere vrijdag komt de Expogroep samen op locatie Ghanaplein in Overvecht om aan hun kunst te werken.
tentoonstelling_divers-en-toch-samen-Insta
De tentoonstelling is na de opening gratis te bezoeken tussen 16 mei en 19 mei. Divers en toch samen is maandag 16 mei t/m woensdag 18 mei geopend tussen 10.00 en 16.00 uur, op donderdag 19 mei tussen 10.00 en 14.00 uur. Adres: Steenweg 38 in de binnenstad van Utrecht.

Meer weten? Lees verder op onze website.

Erik schildert voor zijn herstel bij de Expogroep in Overvecht

Erik van de Expogroep
Foto: Straatnieuws
Een van de kunstenaar uit de Expogroep is Erik. Hij maakt prachtige kunstwerken op WIJ 3.0 locatie Ghanaplein in Overvecht, zijn werk hangt op verschillende plekken in het pand waar vele bezoekers ervan genieten. Samen met een aantal anderen werkt hij toe naar de expositie van zijn schilderijen volgende week. Aan Straatnieuws vertelde hij onlangs meer over zijn kunst en zijn deelname aan de Expogroep.
Een mooi, openhartig interview met alvast een voorproefje van zijn bijzondere werk. Met dank aan Straatnieuws natuurlijk (koop vooral hier deze krant om de verkopers te ondersteunen).

Lees verder op onze website

Crowdfunding gestart voor het Fantastisch Utrecht Inclusief Festival

Samenwerkingsverband ADSU (Aan de slag in Utrecht) won de sleutels van de Jaarbeurs voor één dag. Daarom organiseert het ADSU de FUIF op maandag 20 juni van 13.00 tot 17.00 uur in het Beatrixtheater. Een groot feest voor 1500 cliënten en medewerkers van de ADSU-organisaties die deze dag echt verdienen. Om het feest nog mooier te kunnen maken, loopt er een crowdfunding. Help jij mee met een donatie?
logo_FUIF
Er hebben al heel wat mensen gedoneerd en ook bedrijven dragen hun steentje bij. Schilderbedrijf Mantel heeft bijvoorbeeld een bedrag van 2500 euro gedoneerd, daar zijn wij erg blij mee! Je kunt bijdragen via een donatie en zeker ook door de link naar de crowdfunding met collega's, vrienden en familie te delen. Er zijn leuke beloningen om uit te kiezen met dank aan vele ADSU-partners.

Hou ook RTV-Utrecht in de gaten. Zij plaatsen regelmatig updates over de FUIF.

Stadsbrouwerij RoodNoot geopend, samenwerking met WIJ 3.0

Cafe_stadsbrouwerij_RoodNoot_PR_Facebook
Waarschijnlijk heb je het al ergens zien langskomen: de nieuwe Stadsbrouwerij RoodNoot in Utrecht Leidsche Rijn is nu open voor drankjes en borrelen. Stadsbrouwerij RoodNoot en WIJ 3.0 werken samen om in de brouwerij en het bijbehorende café-restaurant werkplekken met begeleiding aan te bieden, speciaal voor mensen die zich in een veilige omgeving willen ontwikkelen.
Meewerken is al mogelijk als je één dagdeel van drie uur beschikbaar bent. Kijk op onze website voor meer informatie en contact. Er is nog plek voor deelnemers, dus vul bij interesse vooral het aanmeldformulier in.

Nieuw: inlooplessen bij naaiatelier Naald & Draad in Hoograven en Overvecht

Ons naaiatelier Naald & Draad heeft een nieuwe activiteit: gratis inlooplessen op maandag en woensdag, open voor iedereen. De lessen zijn bedoeld voor mensen die graag meer willen kunnen met hun eigen naaimachine. Bijvoorbeeld mensen die zelf kleding maken en daarbij soms tegen problemen aanlopen. De inlooplessen zijn op maandagen van 10.00 tot 12.00 uur op locatie Ghanaplein en op woensdagen van 10.00 tot 12.00 uur bij Naald & Draad in Hoograven.

Meer info vind je op Jekuntmeer.nl
gratis inlooples bij naald en draad printversie
Meewerken en het naaivak leren kan ook bij Naald & Draad. Kijk voor meer informatie op onze website en vul bij interesse het aanmeldformulier in.

Mehmet maakt zijn hoofd leeg met werken in de tuin

Mehmet in TuinZeist
Breng je een bezoek aan Tuin Zeist van WIJ 3.0? Dan kom je misschien wel Mehmet (54) tegen. Vier dagdelen per week werkt hij er in de tuinen, waar hij dieren voert, planten verzorgt of in de bloemenkas werkt. Hij begon hier ooit met tuintherapie tijdens een opname bij Altrecht en is daarna altijd gebleven.
Tussen de tuinwerkzaamheden door maakt hij zich sterk voor zijn mededeelnemers als lid van de Centrale Medezeggenschapsraad. Zo zorgt Mehmet voor verbeteringen op zijn locatie. “Je kan pas iets veranderen als je het hardop zegt.”

Lees het hele interview met Mehmet

Cursus fietstechniek bij de Fietsenmakerij op De Stadsbrug

Op 25 mei start de Fietsenmakerij van WIJ 3.0 locatie de Stadsbrug een nieuwe cursus fietstechniek. De cursus geven we in samenwerking met De Voorkamer en de Social Impact Factory. Het programma is bedoeld voor een gemengde groep, voor mensen die nieuw zijn in Nederland, en als introductie voor wie hierin een studie overweegt en in de toekomst een dergelijk beroep wil uitoefenen. Op acht woensdagochtend gaan we aan de slag.
cursus_fietstechniek
Deelnemers zetten met elkaar vier fietsen in elkaar, knappen ze op en krijgen ze aan het einde van de cursus mee. Stichting Gered Gereedschap stelt bovendien acht setjes gereedschap ter beschikking. Daarmee kunnen de cursisten ook ná de cursus hun fiets repareren. Ken je iemand met interesse? Stuur dan een mail naar community@devoorkamer.org of miriam@socialimpactfactory.com. Er zijn slechts acht plaats beschikbaar!

WIJ 3.0 Nieuwegein zamelt fietsen voor vluchtelingen in

fietsproject_Nieuwegein_videostill_Gerbrand-Langenberg
Sinds dit voorjaar zamelt WIJ 3.0 locatie Nieuwegein tweedehands fietsen in, speciaal bedoeld voor vluchtelingen. Onze deelnemers die goed zijn in het repareren van fietsen helpen graag mee. Heb jij een fiets over? Lever deze dan in aan de Nijverheidsweg 9E in Nieuwegein (telefoon: 030–303 99 87). Dit kan van ma. t/m do. tussen 09 en 15 uur.
Werkbegeleider Peter van Mildert:
“Het is de bedoeling dat de vluchtelingen uit Oekraïne zelf de fiets ophalen bij ons. Zo zien de deelnemers voor wie ze de fietsen maken, het is mooi om te zien hoe trots de deelnemers dan zijn. Door het persoonlijke contact zien ze namelijk voor wie ze het doen. Trots leggen ze dan uit hoe de fietsen werken.” (bron)

Meer informatie over onze activiteiten in Nieuwegein

Bijeenkomst over Jobcoaching voor werkgevers donderdag 2 juni

Praatplaat_WIJ30_Werkgeversbenadering
Op donderdag 2 juni organiseren we een bijeenkomst over jobcoaching. We delen informatie over nieuwe regels in jobcoaching en over jobcoaching-trajecten vanuit WIJ 3.0. Deze bijeenkomst is speciaal bedoel voor werkgevers die al (enigszins) bekend zijn met jobcoaching vanuit WIJ 3.0 en voor werkgevers die hier graag meer over willen weten en nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden.

Verschillende werkgevers uit diverse branches vertellen over hun ervaringen aan de hand van concrete voorbeelden. Ook geven we een toelichting op de 'praatplaat' over jobcoaching.

Wanneer: donderdag 2 juni van 13.00 tot 15.00 uur
Locatie: volgt na aanmelding
Aanmelden via sonja.soesman@wij30.nl

Vacature

Trajectbegeleider gezocht (28-32 uur per week)

Voor onze afdeling Trajecten & Coaching zoeken wij een enthousiaste Trajectbegeleider (28-32 uur per week) die stevig in de schoenen staat. Pak jij deze uitdaging aan? Solliciteer dan op deze vacature. Je gaat werken in een team van achttien trajectbegeleiders dat zich richt op toeleiding van cliënten naar betaald of onbetaald werk.

Je biedt trajectbegeleiding aan cliënten met een afstand tot de arbeidsmarkt en een ggz- en/of verslavingsachtergrond. Kijk voor alle informatie op onze website.

Meer informatie

Activering bij WIJ 3.0

Hulp nodig bij een casus?

Zit je met een vraag over activering? En vind je het fijn even ruggespraak te hebben? Stuur dan een e-mail naar casus@wij30.nl. Wij geven graag advies. Je deelt je casus vertrouwelijk.

Bekijk al onze locaties

Benieuwd naar al onze locaties en de verschillende sociale en arbeidsmatige activiteiten die wij organiseren in Utrecht, Nieuwegein, Zeist en Den Dolder? Een compleet overzicht vind je hier.

Ons aanbod op Jekuntmeer.nl

Al onze activiteiten staan ook op de website 'Je kunt meer'. Een compleet overzicht vind je hier (klik op de kaart).

Trajecten & Coaching

WIJ 3.0 heeft een breed aanbod aan re-integratietrajecten, waarmee we cliënten begeleiden naar betaald werk of vrijwilligerswerk. Ook bieden we jobcoaching en geven we cursussen. Bekijk hier ons hele aanbod.

Colofon

Foto's zijn van Gerbrand Langenberg en WIJ 3.0, tenzij anders vermeld.

Met deze Nieuwsbrief informeren we partners en geïnteresseerden over onze activiteiten. Mocht je hier geen prijs op stellen, dan kun je je via de link onderaan deze nieuwsbrief uitschrijven.
Een afbeelding van...
Email Marketing Powered by MailPoet