header-nieuwsbrief

07 juli 2021

Hallo ,

Werk & activiteiten

Plek voor deelnemers bij nieuwe vestiging Naald & Draad in Hoograven

Werkzaamheden van atelier Naald & Draad
Naast de locatie in Overvecht heeft ons naaiatelier Naald & Draad sinds dit voorjaar een tweede vestiging bij kringloopcentrum De Arm in Hoograven.

Met de Circulaire Werkplaats hebben wij al activiteiten op deze locatie. Het nieuwe naaiatelier past perfect bij deze samenwerking met kringloopbedrijven De Arm en Emmaus.

Plek voor deelnemers die het naaivak willen leren

Bij Naald & Draad in Hoograven leer je hoe je kleding maakt en herstelt, kun je meewerken aan kleine opdrachten en ontmoet je andere mensen. Natuurlijk werken we samen met kringloopcentrum De Arm. Kleding en tassen die we maken en repareren, zijn daar te koop.

Er is nog plek voor deelnemers, die graag het naaivak willen leren. Weet je iemand die hier graag aan de slag zou willen? Laat het ons weten, alle informatie vind je hier.

Nieuwe exclusieve samenwerking WIJ 3.0, UW en SBPost

SBPost is een sociale onderneming, die dagelijks post en mailings verzorgt in regio Utrecht. SBPost geeft ruimte aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en is onder meer te vinden op onze locatie De Stadsbrug.

Samenwerking SBPost, UW en WIJ 3.0

Woensdag 23 juni tekenden WIJ 3.0, UW en SBPost een samenwerkingsovereenkomst. Samen met UW gaan wij voor de werving, selectie en jobcoaching voor SBPost zorgen.
Foto: SBPost
Foto: SBPost
SBPost is een bijzonder sociale onderneming. Maar liefst 60% van het personeel bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Reden om voor onze regio een exclusieve samenwerking aan te gaan met WIJ 3.0 en UW, organisaties die samenwerken binnen het ADSU.

Vacatures

We zijn al begonnen met werving en selectie. Voor SBPost zijn we namelijk op zoek naar Postbezorgers en een Meewerkend voorman/vrouw. Weet je iemand? Stuur dan een e-mail aan Antoinette Fonville of bel haar op 06 5549 33 85.

Meer weten over deze functies? Check de vacatures via onze website.

WIJ 3.0 aan de slag in gemeenten Regio Zuid Oost Utrecht

P1340694_DxO
WIJ 3.0 is de komende jaren actief in de gemeenten Zeist en Utrechtse Heuvelrug, Bunnik, De Bilt en Wijk bij Duurstede. Deze zgn. ZOU-gemeenten schreven vorig jaar een aanbesteding uit voor diverse diensten in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Bestuurder Menno van Piggelen: "Wij pakken de kansen die deze gunning ons biedt met veel enthousiasme op. We zijn blij dat we kwetsbare bewoners in de ZOU-gemeenten de komende jaren mogen ondersteunen."

Dagactiviteiten en individuele begeleiding

WIJ 3.0 schreef in voor specialistische individuele begeleiding en voor dagactiviteiten voor groepen. Op beide onderdelen hebben wij de opdracht gekregen. Het aanbod voor dagactiviteiten verzorgen wij vanuit onze locaties in Den Dolder en Zeist.

Goed om te weten

Nieuwe website van WIJ 3.0 is gelanceerd

Vernieuwde website voor WIJ 3.0
Sinds mei heeft WIJ 3.0 een vernieuwde website. We hebben de website een frisser, lichter uiterlijk gegeven, een verbeterde nieuwssectie en een heldere structuur. Ons aanbod is onderverdeeld in de categorieën Re-integratie, Dagactiviteiten, Van werk naar werk en een Etalage van onze producten en diensten. Via het hoofdmenu kun je als bezoeker snel doorklikken naar specifieke locaties voor informatie over activiteiten.

WIJ 3.0 op Instagram

Naast LinkedIn, Facebook en Twitter heeft WIJ 3.0 sinds het voorjaar ook een account op Instagram. We willen hier vooral laten zien wat we maken en wat we doen. Benieuwd? Volg ons en blijf op de hoogte.

Wethouder Anke Klein reikt Keurmerk uit aan Digiwijs 3.0 op 13 juli

Logo Digiwijs 3.0
Op dinsdag 13 juli vanaf 15.30 uur viert Digiwijs een klein feestje bij De Strooij. Wethouder Anke Klein is namelijk aanwezig om het NOV-keurmerk 'Vrijwillige Inzet Goed Geregeld' officieel uit te reiken.

Vrijwilligers in het zonnetje

Digiwijs kreeg het keurmerk vanwege een goed geregeld beleidvoor vrijwilligers. Met zoveel mensen die zich vrijwillig inzetten zijn goede regelingen, helder beleid en duidelijke afspraken erg belangrijk. Jaarlijks werkt Digiwijs 3.0 met zo'n 60 vrijwilligers die groepen bewoners les geven in digitale vaardigheden. Het keurmerk biedt hen alle zekerheid op een goede samenwerking.

De vrijwilligers van Digiwijs hebben een moeilijk jaar achter de rug, waarin weinig les gegeven kon worden. Hopelijk kunnen zij binnenkort weer vol aan de slag, want dat is nodig. De behoefte aan cursussen is namelijk groter dan ooit.

Trajecten & Coaching

Een nieuwe Kwastendag: donderdag 9 september in Utrecht

Op donderdagmiddag 9 september organiseren we weer een Kwastendag! Tijdens deze doe-dag maken mensen kennis met het schildersvak. Instructeurs vertellen alles over technieken en materialen. Wie na Kwastendag enthousiast is geraakt over het schildersvak, kan zich aanmelden voor een leer-werktraject dit najaar.
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90
Het (om)scholingstraject 'Je leven in de verf' is een leer-werktraject van drie maanden. Wie zich ontwikkelt tot een goede onderhoudsschilder, kan daarna aan de slag bij een van de onderhoudsbedrijven die voor Mitros werken.

Meer informatie vind je hier.

Jorn vertelt in Eenvandaag over zijn succesvolle IPS-traject bij WIJ 3.0

Jorn vertelt over IPS in het tv-programma Eenvandaag
In het televisieprogramma Eenvandaag vertelt Jorn over zijn ervaringen met een IPS-traject bij WIJ 3.0. Zijn trajectbegeleider bij WIJ 3.0 Sandra Hartog is erbij om toe te lichten hoe zo'n IPS-traject precies in zijn werk gaat. IPS staat voor Individuele Plaatsing en Steun, een effectieve methode om werkzoekenden met een psychische kwetsbaarheid te begeleiden naar en op werk.

Positieve effecten van een IPS-traject

In een IPS-traject beginnen we meteen met de begeleiding richting werk. De begeleiding loopt door op de werkplek, het hele traject duurt maximaal drie jaar. Sandra Hartog ziet de positieve effecten van de intensieve begeleiding in IPS-trajecten:

“Dat ze blijer zijn. Dat ze opener worden, dat ze weer meer durven. Hun focus wordt verlegd naar een normaal leven, zoals bij ieder ander in deze maatschappij. Ik denk, voor een werkgever, dat je iemand krijgt die inzicht heeft in wat hij/zij kan en waar zijn/haar kwetsbaarheden liggen.”

Je kunt het televisie-item bekijken via onze website.
Beeld: Eenvandaag.

Het succesverhaal van Tiffany: een gelukkig mens telt voor twee

Tiffany - Everyday Heroes
Foto: EverydayHeroes.com
Tiffany is weer gelukkig en dat had ze een jaar geleden nooit durven dromen. Haar leven was een groot zwart, maar nu durft ze vooruit te kijken en te groeien, dankzij hulp van De Tussenvoorziening en begeleiding van Springplank 030 / WIJ 3.0.

Vanuit de crisisopvang heeft ze haar weg weer gevonden, met een eigen thuis en leuk werk bij Abrona en Het Ketelhuis / De Zagerij Utrecht.
Trajectbegeleider bij WIJ 3.0 Ira Schuller helpt Tiffany verder op weg, een echte 'topper' volgens haar. Lees Tiffany's verhaal op onze website.

Agenda

Kunstexpositie van de Expogroep te zien tussen 9 t/m 14 juli

Van 9 t/m 14 juli organiseren kunstenaar uit de Expogroep van WIJ 3.0 een tentoonstelling in het centrum van Utrecht. De Expogroep is eind vorig jaar ontstaan op onze locatie De Strooij in Overvecht, waar veel creatieve activiteiten plaatsvinden.

Expositie en sprookjesboekje

De Expogroep begon met het idee om een tentoonstelling te organiseren met eigen werk in het centrum van Utrecht. Vanwege de maatregelen rond corona kon de expositie lange tijd niet plaatsvinden. Maar juli 2021 is het eindelijk zover. De tentoonstelling vindt plaats in het voormalige H&M-gebouw aan de Steenweg nr. 22 en is vrij toegankelijk. Vrijdag 9 juli om 14.00 uur is er een feestelijke opening, waarbij de deelnemende kunstenaars aanwezig zijn.
Poster van de expositie Contrast-Tegenstelling

Data expositie:

Vrijdag 9 juli: van 13.00 tot 17.00 uur, feestelijke opening om 14.00 uur.
Zaterdag 10 juli t/m maandag 12 juli: van 11.00 tot 16.00 uur.
Woensdag 14 juli: van 11.00 tot 13.00 uur.

Meer informatie, data en tijden vind je op onze website.
In wijkmagazine Dreefnieuws vertelt begeleider Lenny Claasen meer over de Expogroep.

Hulp nodig?

Zit je met een vraag over activering? En vind je het fijn even ruggespraak te hebben? Stuur dan een e-mail naar casus@wij30.nl, wij geven graag advies. Je deelt je casus vertrouwelijk.

Colofon

Foto's zijn van Gerbrand Langenberg en WIJ 3.0, tenzij anders vermeld.

Met deze Nieuwsbrief informeren we partners en geïnteresseerden over onze activiteiten. Mocht je hier geen prijs op stellen, dan kun je je via de links onderaan deze nieuwsbrief uitschrijven.
linkedin facebook instagram twitter website