Beschut aan de bak

Hebt u veel ondersteuning nodig om te werken, of een aangepaste werkplek? Als u niet in een gewoon bedrijf kunt werken, kunt u misschien beschut werk krijgen. WIJ 3.0 biedt samen met UW de mogelijkheid op Beschut Werk in Utrecht. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot beschutwerk@utrecht.nl. Of u kunt bellen met 030 – 286 52 11.

Elke deelnemer aan Beschut werk ontvangt een arbeidsovereenkomst van UW. Op basis van de eigen werkvoorkeur kan hij/ zij bij WIJ 3.0 geplaatst worden.

WIJ 3.0 biedt de deelnemer begeleiding via een Leerwerkmeester en door geregeld contact met een Trajectbegeleider. In beginsel is beschut werken een goede mogelijkheid om te werken voor mensen die graag willen werken maar van werkgevers te veel begeleiding vragen. Deelnemers die in Beschut Werk actief zijn kunnen via WIJ 3.0 wel in beeld komen voor een overstap naar een reguliere werkgever. Dit hangt af van hoe ze zich ontwikkelen en hun eigen wensen en behoeften.

Richard: beschut aan de bak…

Waarom wil je beschut werken?

Hier wordt rekening gehouden met wie ik ben. Ik kan in mijn eigen tempo werken. Mensen zijn blij dat ik er ben, ik merk de waardering. En het werk past bij mij. 

Waarom koos je voor werk in de bloementuin?

Ik vind buiten werken leuk. En vooral in de bloementuin, omdat ik thuis ook veel in de tuin doe en hier weer nieuwe dingen leer. Ik heb leuk contact met collega’s. De bloementuin is overzichtelijk en dan weet ik ook wat daar gebeurt.

Hoe word je begeleid?

De leerwerkmeester begeleidt mij en zegt wat ik moet doen op de dag dat ik er ben. Ik kan hem ook dingen vragen. Langzaamaan, na een half jaar, heb ik vaste taken op mij genomen en weet ik van sommige dingen hoe het gaat zonder dat me dit eerst uitgelegd moet worden.

Ik heb ook een jobcoach. De jobcoach was in het begin vooral degene die een plek voor mij heeft gezocht en met me mee is gegaan om kennis te maken. Zij komt langs en belt om te kijken of alles nog goed gaat. En dan praten we over het werk en eventueel mijn persoonlijke situatie. Ook geeft zij door wanneer ik verlof opneem of ziek ben en kan ik haar vragen als ik iets niet weet over salaris en dergelijke.

Contact en informatie

Email: beschutwerk@utrecht.nl
Telefonisch: 030-286 52 11