2e spoor Re-Integratie

Wat is 2e spoor re-integratie?

Een werkgever moet een werknemer die langdurig ziek is, of is geweest, weer aan het werk helpen. Eerst wordt gekeken of de werknemer op zijn eigen werk kan re-integreren. Als dat niet lukt, zoekt de werkgever vervolgens naar passend werk op een andere plek binnen het bedrijf. Dit heet het 1e spoor. Als ook dit niet kan, volgt het 2e spoor: de werkgever helpt de werknemer te zoeken naar geschikt werk buiten het eigen bedrijf.

Wat is de aanpak van WIJ 3.0?

Binnen de aanpak 2e spoor vallen werknemers die in loondienst zijn, langdurig ziek en waar de werkgever geen passende functie voor heeft.

WIJ 3.0 gaat samen met de werknemers kijken naar zijn/haar vaardigheden, achtergrond en beperkingen. Vervolgens kunnen we de volgende diensten inzetten:

  • koers bepalen
  • motiveren
  • ondersteuning in het zoeken van gepaste vacatures
  • activeren van eigen netwerken
  • verbetering van de sollicitatievaardigheden
  • jobcoaching op de nieuwe werkplek

Wij 3.0 biedt

  1. een sterk werkgeversnetwerk in stad en regio Utrecht, waarin dagelijks vacatures beschikbaar zijn;
  2. mogelijkheden om met werkgevers van ons netwerk afspraken op maat te maken, bijvoorbeeld voor (snuffel)stages;
  3. eenn-op-een begeleiding op maat;
  4. diverse instrumenten waarmee klanten inzicht krijgen in hun sterke en minder sterke competenties en in hun beroepsprofiel.

contact

Heb je als werkgever of werknemer interesse in ondersteuning door WIJ 3.0 bij 2e spoor re-integratie? Of wil je meer weten en zien wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op via:

Telefoon: 030 – 292 65 15
E-mail: info@wij30.nl