Ervaringen van Cliënten van Wij 3.0

Cliënt Michael over zijn Forensisch traject:

“Vond het relatief gezien wel prettig. Bij een eerder traject bij een andere organisatie voelde ik me echt een nummer. Nu niet.”

Cliënt Nancy over haar Voltetraject:

“Ik vind dat er veel begrip is voor mijn situatie en hoe ik me voel; er is veel inlevingsvermogen van de consulenten. Na altijd van het kastje naar de muur te zijn gestuurd, heb ik bij WIJ 3.0 de weer motivatie  gevonden. Ik ben zelf  meer initiatief gaan nemen om iets te gaan doen en ben erg blij met het vrijwilligerswerk dat we samen hebben gevonden. Ook mijn omgeving heeft mij zien opbloeien de laatste tijd en ik sta weer meer in het leven. Na een paar maanden vrijwilligerswerk zie ik mezelf ook richting betaald werk of opleiding gaan.”

Cliënt van IRO, inmiddels werkzaam als receptionist:

“Bij het 1e kennismakingsgesprek bij WIJ 3.0 werd er echt tijd voor gemaakt om elkaar te leren kennen en te bepalen wat WIJ 3.0 voor mij, met mijn IRO,  zou kunnen betekenen. Ik heb besloten bij Gids mijn re-integratie traject te doen omdat ik tijdens het kennismakingsgesprek merkte dat er naar mij als persoon werd geluisterd en niet als ‘geval’. Deze individuele aanpak, ook tijdens de 1 op 1 coachingsgesprekken met mijn consulente, is mij goed bevallen. Er werd naar mij geluisterd, er werd met me meegedacht (niet vóór mij, belangrijk verschil), er werden ideeën aangedragen. En altijd met oog voor mijn ontwikkeling, wensen en kunnen. En mijn persoonlijke situatie van dat moment. De sfeer binnen Gids is persoonlijk, informeel, doelgericht- en ook dat sprak me aan.”