Vrijwilliger worden bij Digiwijs 3.0?

Digiwijs 3.0 wordt draaiende gehouden door een enthousiast team van ongeveer 70 vrijwilligers. Naast het lesgeven aan groepen hebben we verschillende andere klussen waar we vrijwilligers voor zoeken. Dit zijn op het moment de mogelijke vrijwilligersfuncties waar we op werven.

Cursus-Docent

Als docent bij Digiwijs 3.0 geef je les aan groepen van maximaal 8 cursisten. een cursus duurt 10 weken en biedt de cursisten een 2,5 uur les per week. Je geeft de cursus samen met een collega docent.
De doelgroep van Digiwijs 3.0 is multicultureel en erg verschillend. Aan de vrijwilligers is de uitdaging om iedereen te bieden wat ze nodig hebben.

Vind jij het leuk om mensen uit je buurt te motiveren met de computer te werken en schroom jij niet om voor een groepje te spreken? Dan is deze functie zeker iets voor jou!

Workshop-docent

We bieden geregeld korte lesbijeenkomsten over een thema. Bijvoorbeeld over Woningnet, aanvragen van een DigiD of het maken van een afspraak bij de gemeente. Deze digi-workshops zijn wisselend in duur, al naargelang het onderwerp. Het kan van één dagdeel zijn tot drie dagdelen.

Wij verzorgen het lesmateriaal. Jij kan je daar snel op inwerken en een groep van 8 tot 10 mensen door de lesstof heen leiden.

Coördinator

In totaal draait Digiwijs 3.0 rond de 25 cursussen per kwartaal. Alle docenten van deze cursussen moeten ondersteund worden in hun administratieve en didactische taken. De coördinatoren zijn de spil tussen het hoofdkantoor en de docenten; van het begeleiden van docenten tot communiceren met de cursuslocaties, ze doen het met enthousiasme. Als coördinator ben je circa 8 uur per week bezig met het coördineren van ongeveer 5 cursusgroepen. Daarnaast is er eens per maand een coördinatorenvergadering waar informatie tussen de coördinatoren wordt uitgewisseld.

Hou jij van een gevarieerde functie en kan je goed omgaan met verantwoordelijkheden? Dan zit jij als coördinator bij Digiwijs 3.0 op de juiste plek!

Inloop

Naast het dagdeel cursus, komt het regelmatig voor dat cursisten nog met vragen zitten, of niet de mogelijkheid hebben om thuis te kunnen oefenen. Daarvoor heeft Digiwijs 3.0 inlopen in de 4 grote wijken van de stad. Op elke inloop staan een, of twee vrijwilligers die de cursist verwelkomen en ondersteund bij hun vragen. Deze functie is erg gevarieerd: het ene moment help je iemand die nieuwsgierig is naar een cursus en het volgende moment kijk je samen met een cursist naar zijn/haar laptop die mankementen vertoond.

Ben je van alle markten thuis, gastvrij en flexibel? Dan past inloopdocent worden het beste bij jou!

WAT BIEDEN WIJ?

Wij vinden het belangrijk dat de vrijwilliger de ruimte heeft om zijn/haar talenten te ontplooien. Als jonge organisatie bieden wij een goed platform voor vrijwilligers die het leuk vinden om te pionieren en te helpen bij het opzetten van nieuwe fundamenten. Er zijn veel mogelijkheden binnen Digiwijs 3.0 om jezelf te ontwikkelen en meer vaardigheden op te doen.

We bieden trainingen om thuis te geraken in de oefenstof van de cursussen en het lesgeven. Indien gewenst is er een inwerkperiode mogelijk waarin je volgens het “train de trainer” principe met een ervaren docent meeloopt om de fijne kneepjes te leren. Je wordt begeleid door een coördinator en projectmedewerker d.m.v. regelmatige contactmomenten.
je krijgt een onkostenvergoeding per cursus/ workshop voor je inzet.

Vier maal per jaar organiseren we bijeenkomsten voor al onze vrijwilligers. Twee bijeenkomsten staan in het thema van een verdiepingsonderwerp en is bedoeld om de kennis van onze vrijwilligers te vergroten. De overige twee bijeenkomsten zijn vooral voor de gezelligheid en om elkaar beter te leren kennen.

Samengevat bieden wij jou:

  • Ondersteuning van professionals en trainingsmogelijkheden
  • Een uitdagende vrijwilligersfunctie met veel sociale contacten
  • De mogelijkheid om te pionieren en je steentje bij te dragen aan de groei van de organisatie
  • Een betrokken team van vrijwilligers en professionals
  • Bijeenkomsten om de binding en kennis te bevorderen
  • Onkostenvergoeding
  • Een mooie aanvulling van je C.V.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Aanmelden als vrijwilliger?

Stuur ons een kort berichtje met een motivatie en naar welke vrijwilligersfunctie je voorkeur uit gaat. Je mag je C.V. meesturen, maar dit is geen vereiste. Ook zonder werkervaring ben je bij ons van harte welkom.

Telefoon: 030-878 15 35
Email: digiwijs@wij30.nl

Onze kennismakingsgesprekken vinden plaats op ons hoofdkantoor aan de Stroyenborchdreef 12.

Routebeschrijving:

vrijwilliger, meer info

Voor een snelle indruk
Voor een uitgebreidere indruk