TuinZeist

TuinZeist biedt de mogelijkheid om praktisch en fysiek bezig te zijn met groene activiteiten. Het aanbod is breed: van lichte werkzaamheden tot arbeidstraining. De werkzaamheden stemmen we af op de mogelijkheden van de cliënt.

De tuinwerkzaamheden bieden ontspanning, helpen de conditie te verbeteren en dragen bij aan een goede dagstructuur. In de groep is er ruimte voor samenwerking en opdoen van contacten. Deelnemers mogen desgewenst ook individueel werkzaamheden doen.

Bekijk onze fotoimpressie van TuinZeist.

Soort werkzaamheden

Er zijn werkzaamheden in de bloemenkas, de bloemen- en moestuin en in de verzorging van de dieren. In de winter is er eventueel werk in het bos. Het seizoen bepaalt mede wat de werkzaamheden zijn.

De werkzaamheden in de kas en de tuin draait om het verzorgen van planten. We kweken planten en zorgen voor de juiste groeiomstandigheden. De werkzaamheden met de dieren vinden plaats rond diverse dieren. Er is een gevarieerd  dierenverblijf, met onder meer konijnen, loopeenden, geiten, varkens, kippen, vissen, bijen en cavia’s.

Workshops

Op donderdagmiddag worden diverse creatieve workshops aangeboden, waarbij gewerkt wordt met natuurlijk materiaal uit de tuin of het bos.

Groenwerk

Voor deelnemers die het willen en kunnen is er arbeidsmatig werk in het Groenbeheer. Door samenwerking met de Weijk, die deels het terrein van Altrecht-Zeist onderhoudt, is het mogelijk om meer werkervaring op te doen in de groenvoorziening. Het accent ligt hier op werkritme opbouwen en de vakkennis  vergroten.

Wanneer wat?

Tuingroepen vinden dagelijks plaats, in overleg met begeleiding worden de dagdelen afgesproken dat je kunt deelnemen aan de werkzaamheden.

Openingstijden Tuinzeist

Maandag t/m vrijdag van 09:00 uur t/m 12:00 uur en van 13:00 tot 16:00 uur (vrijdagmiddag gesloten)
Op dinsdag en woensdag van 19:00 tot 21:00 uur is er inloop. Op donderdagmiddag is de Kas open voor verkoop van planten en producten die in de workshops zijn gemaakt.

Contact

Wegwijs 7
3705 WG, Zeist
Telefoon: 030-292 65 15

Team

Teamleider locatie: Ankie Schoenmakers
Vaste medewerkers: Roland van Vliet en Nina Gijswijt

Activiteiten

  • Creatief bezig zijn
  • Dierverzorging
  • Theetuin voor deelnemers
  • Kweken en verzorgen van planten
  • Licht timmerwerk
  • Hout hakken
  • Werken in de bloemenkas

Overige werklocaties