Kringloop Zeist

Bij de Stichting Kringloop Zeist – Utrechtse Heuvelrug – Bunnik werken ruim 150 mensen. Werken bij de Kringloop betekent voor mensen dat zij op hun werk op natuurlijke wijze in contact komen met buurt- of dorpsgenoten. Op de werkvloer ontstaan spontaan sociale en vriendschappelijke contacten.

De grote verscheidenheid aan nuttige werkzaamheden maakt dat er voor iedereen passende taken zijn. Van het sorteren van c.d.’s tot bladblazen tot kassawerkzaamheden tot internetverkoop via administratieve taken tot meubels pimpen en het upcyclen van allerhande goederen; van laag- tot hoogopgeleid werk, de mogelijkheden bij dit Kringloopbedrijf zijn enorm!

Onder andere via duidelijke werkafspraken (gebaseerd op respectvolle omgang) en door verwachtingen te benoemen ontstaat er een begripvolle, accepterende sfeer. De mensen die in dienst zijn van de stichting (zo’n 25) hebben duidelijke uitvoerende taken, maar zijn ook in staat en bereid om andere medewerkers te ondersteunen waar nodig. Er wordt op een serieus bedrijfsmatige en sociale manier bijgedragen aan een participerende samenleving. De bedrijfsvoering kiest uitdrukkelijk voor het omarmen van diverse vrijwilligers, hierbij wordt professioneel samengewerkt met gemeenten, zorginstellingen en sociale diensten.