Leren programmeren

Leren programmeren- afbeelding

Locatie: De Stadsbrug

Het ICT Werkbedrijf van WIJ 3.0 biedt deelnemers de gelegenheid om te leren werken met HTML, te programmeren met JavaScript of PHP, of e-game design. Met hulp van eigen en on line beschikbare trainings- en studiefaciliteiten leert men al werkende de lesstof. Men oefent ermee in praktijk voor eigen interne projecten of voor opdrachten van buiten. Van de deelnemer wordt enige zelfstandigheid gevraagd. De begeleiding is vooral steunend in het leren leren. Onderling tusen de deelnemers is er ook inhoudelijke ondersteuning mogelijk.


Open Atelier Maliegilde

Open Atelier Maliegilde- afbeelding

Locatie: Maliegilde

Je kan vrijblijvend meedoen aan onze creatieve activiteiten. Er zijn op dit moment al een aantal activiteiten die lopen:
- Glas-in-lood
- Mozaïeken
- Schilderen en tekenen
- Textiel bedrukken met flexfolie en hotfix stones (glitters)
- Glas beschilderen
- Sieraden maken van leer, textiel en kralen
- Haken en breien
- Computer (o.a. begeleiding individuele vragen, Photoshop-cursus e.d.)
- Naast bovenstaande activiteiten zijn we druk bezig met het ontwikkelen van andere activiteiten, zodat er voor ieder wat wils is.


Kleding leren naaien

Kleding leren naaien- afbeelding

Locatie: De Strooij

Mode met een missie is een arbeidsproject, met name voor vrouwen, maar zeker ook toegankelijk voor mannen. In het atelier wordt kleding gemaakt van jonge mode ontwerpers onder het label Mode Met een Missie. In ieder kledingstuk is een tweedehands detail verwerkt waarmee het achterliggende idee van mode met een missie wordt gevisualiseerd: iedereen verdient een tweede kans. Deelnemers leren couture naaien en werken met kwetsbare stoffen zoals zijde, wol en linnen. Ze maken hoogwaardige producten.


Lasopleiding niveau 1

Lasopleiding niveau 1 - afbeelding

Locatie: Maliegilde

WIJ 3.0 biedt een erkende lasopleiding niveau 1 (MAG lassen) aan. De opleiding bestaat uit zowel theorie- als praktijklessen. Er is één dagdeel per week theorieles, de overige uren oefen je het lassen in de praktijk. Gedurende de opleiding krijg je verschillende proefexamens om te kijken hoe ver je bent en waar je nog aan moet werken. Na het afronden van de opleiding doe je officieel theorie èn praktijkexamen voor een examinator van het Nederlands Instituut Lastechnieken (NIL). Als je slaagt, ontvang je het diploma!


Naailes voor beginners en gevorderden

Naailes voor beginners en gevorderden- afbeelding

Locatie: De Strooij

Bij de naailes is het mogelijk de basis te leren van het naaivak, door het maken van een kledingstuk aan de hand van een zelfmaakmodeblad en het leren van naaitechnieken. De lessen zijn zowel voor beginners als voor gevorderden. Er zijn naaimachines en er is naaigereedschap aanwezig. Heb je een lastige maat en je durft de uitdaging aan te gaan om een patroon te tekenen op je eigen maat, dan behoort dit ook tot de mogelijkheden. Je kunt dan je eigen kleding zelf ontwerpen.


Fietsen repareren en opknappen

Fietsen repareren en opknappen- afbeelding

Locatie: De Stadsbrug

Bij De Fietsenmakerij van WIJ 3.0 kunt u terecht om voor diverse klanten fietsen te repareren. De Fietsenmakerij werkt voor diverse bedrijven en organisaties in stad en regio en heeft ook particuliere klanten. U kunt (weer) werkervaring opdoen en/of opgeleid worden tot fietsenmaker. De Fietsenmakerij is een erkend leerwerkbedrijf. Is fietsen maken en opknappen iets wat u graag doet of wilt leren? Dan bent u van harte welkom bij De Fietsenmakerij!


Meetellen in Utrecht

Meetellen in Utrecht- afbeelding

Locatie: De Stadsbrug

Meetellen in Utrecht is een panel dat vragen probeert te beantwoorden zoals hoe de gemeente het beste ondersteuning kan regelen.
Mensen uit de doelgroep spelen daarbij een actieve rol.

Als panelmedewerker houd je je zich bezig met het voorbespreken van onderzoeksthema`s, het samenstellen van vragen en vragenlijsten, de logistiek rond het onderzoek, het afnemen van enquetes, het verwerken van resultaten en het rapporteren over resultaten in (online) geschreven en gesproken woord.


Ontmoetingsruimte - inloop

Locatie: De Wilg

Deelnemers kunnen binnenlopen voor een kopje koffie of thee. Er is een ontmoetingsruimte om samen te zijn, een spelletje te doen als b.v. darten of biljarten, krantje te lezen. Mensen, lotgenoten te ontmoeten, leren kennen. Deze plek is er om een veilge plek te bieden aan deelnemers.


Pagina 1/2
Wij activeren

WIJ 3.0 heeft een ruim aanbod aan sociale en arbeidsmatige activiteiten. Sociale activiteiten zijn bedoeld om te ontspannen en te genieten van een bezigheid die plezier geeft of de deelnemer iets leert. Arbeidsmatige activiteiten zijn bedoeld als opstap naar werk of opleiding. Deelnemers leren dat het leuk is om te werken en voor opdrachtgevers een prestatie te leveren.

We werken op meerdere vaste locaties in stad en regio. Via Wijkbedrijf Utrecht werken we op dagelijks wisselende locaties. Bij alle activiteiten is een activiteitenbegeleider of leerwerkmeester betrokken. Deze helpt mee of treedt op als vraagbaak.

Er is niet altijd een indicatie nodig om mee te doen. Wel komt het voor dat er geen plek is. Dan zoeken we met de deelnemer naar een passende vervanging.

 een korte indruk