Veilig e-mailen

WIJ 3.0 gebruikt ZIVVER voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie

Vanaf november gebruikt werkt WIJ 3.0 met beveiligde e-mail om vertrouwelijke informatie te versturen. We werken hiervoor samen met ZIVVER. Hierdoor zijn we er van verzekerd dat gevoelige informatie met meest moderne beveiliging zal worden verstuurd, en dat niemand anders dan jij de inhoud van de e-mail kan lezen.

Hoe open je een bericht dat via ZIVVER is verstuurd?

Heb je een e-mail ontvangen van WIJ 3.0 via ZIVVER? Dan open je dit bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van ZIVVER. Hier moet je een toegangscode of sms-code invoeren (zie hieronder). In deze filmpjes zie je hoe iemand zonder ZIVVER-account een bericht ontvangt en leest.

Bericht openen met een toegangscode

Je hebt een beveiligd bericht ontvangen. Degene die het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen jij het bericht kunt lezen. De afzender heeft daarom een toegangscode aan jou doorgegeven, via de post, telefonisch of persoonlijk. Klik op “Klik voor bericht” en vul deze toegangscode in. Nu kun je het bericht lezen. Geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

Bericht openen met een sms-code

Je hebt een bericht ontvangen dat is beveiligd met een SMS-code. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen jij het kunt lezen. Klik op ‘Klik voor bericht’ en daarna op ‘SMS sturen’. Vul dan de code in die je op uw telefoon ontvangt. Nu kun je het bericht lezen.

reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd?

Je leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als je op het bericht wil reageren, dan kan dat op deze pagina. Klik op de knop “Beantwoorden”. Je kunt dan in het antwoordveld direct jouw reactie typen. Eventueel kun je ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. Je verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvang je weer een notificatie per e-mail.

belangrijk om op te letten

Standaard worden notificatiemails namens no-reply@zivver.com verstuurd. Een organisatie kan voor een instelling kiezen, waardoor alle notificatiemails niet namens ZIVVER, maar namens de verzender zelf worden verstuurd. Als een organisatie deze instelling heeft gedaan, dan kan hier ‘afzender’ in plaats van ZIVVER komen te staan.

Geef wijzigingen in uw e-mailadres door aan ons!

Het is belangrijk dat je wijzigingen in je e-mailadres direct aan ons doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig blijven communiceren. Wijzigingen kun je doorgeven aan info@wij30.nl.

Vragen?

Heb je vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kun je het ontvangen bericht niet openen? Neem dan contact op met ZIVVER via: support@zivver.com.

Met ZIVVER kun je veilig e-mailen en bestanden uitwisselen. ZIVVER versleutelt berichten met gevoelige inhoud, zoals persoonsgegevens, dossiers, verslagen of andere informatie die je veilig wilt versturen. Verstuur je een bericht via ZIVVER, dan is dat gegarandeerd veilig. Dat betekent dat niemand anders dan de verzender en de ontvanger toegang heeft tot het bericht. Ook hackers niet. Daarnaast voorkomt ZIVVER met slimme technologieën dat mensen gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen.