Jeffreys succesverhaal: schilder worden is altijd mijn ambitie geweest

Je bekijkt nu Jeffreys succesverhaal: schilder worden is altijd mijn ambitie geweest

Onder begeleiding van WIJ 3.0 kreeg Jeffrey de kans om een opleiding tot schilder te volgen. Nu heeft hij werk als schilder en is hij uit de uitkering gekomen. Een elektrische fiets helpt hem met zijn vervoer, mogelijk dankzij een ‘social return’ bijdrage.

“Via de gemeente ben ik bij WIJ 3.0 terecht gekomen. Op deze manier kreeg ik de opleiding aangeboden en kon ik gaan werken als schilder. Schilder worden is altijd mijn ambitie geweest, maar door omstandigheden is het mij niet eerder gelukt om dit waar te maken. Ik heb kennis gemaakt met het bedrijf en werk er nu nog steeds.

Reiskosten

Voor mijn werk moet ik mezelf veel vervoeren, ook als dit in een andere plaats is dan mijn woonplaats. Vanwege gezondheidsproblemen lukt mij dit niet op een gewone fiets, waardoor ik veel met het openbaar vervoer ging. Maar met een elektrische fiets kan ik elke dag makkelijker naar mijn werk fietsen.

Nu voel ik mij deel van de maatschappij

Deze kosten kreeg ik niet vergoed, met gevolg dat mijn reiskosten erg hoog werden en ik minder inkomen had om mijn gezin te onderhouden. Door deze elektrische fiets heb ik geen reiskosten en heb ik genoeg energie om de hele dag te werken.

Voldoening

Doordat ik ben gaan werken, ben ik uit de uitkering gekomen. Nu voel ik mij deel van de maatschappij en kijk ik aan het einde van een dag met voldoening terug. Ook ben ik hierdoor een goed voorbeeld voor mijn zoontje van twee jaar en het ritme van mijn werk doet ons als gezin goed. Het heeft voor rust en structuur gezorgd.”

Nu ook de zorgen om de reiskosten zijn verdwenen, kan ik helemaal genieten van mijn werk en hou ik daar genoeg energie voor over en ik haal er energie uit.

Jeffrey

Social Return

Het verhaal van Jeffrey is opgeschreven door Everyday Heroes, de organisatie die hem ook hielp met zijn elektrische fiets. Deze is gefinancierd met hulp van een Power Certificaat van de BNG bank in het kader van een SROI (Social Return on Investment) verplichting.

Ook het Makelpunt Social Return van het ADSU kan helpen bij het invullen van social return.

Heb jij de ambitie om schilder te worden en kun je daar hulp bij gebruiken? Kijk eens naar Kwastendag.