1HCollages knippen en plakken
Wat moet je met al die folders of kranten? denk je dt soms ook? Je kan ze wegdoen bij het oud papier, mar nu is het ook mooi de tijd om er een vrolijke collage mee te maken. Scheur of knip vormen uit de oude kranten/ reclamefolders om een voorstelling te maken. Bijvoorbeeld: een landschap, het uitzicht vanuit je raam, een stilleven.
1. Bedenk een voorstelling wat je wilt maken
2. Pak een blanco papier
3. Knip kleuren of vormen
4. Maak op papier een compositie die je gewenste voorstelling goed benadert
5. Plak het allemaal vast en voeg zo nodig tekst toe.

Nodig:
oude kranten of folders, lijm of plakstift, schaar, papier, eventueel stiften.


1IMaak je eigen landschap
Wat maakt dat een landschap je zo kan raken? De natuur, het licht, de kleuren? Heb je een eigen favoriet landschap. Waar je al een foto van hebt of waarvan je in een tijdschrift de foto van kan vinden. Of vind je het landschap hiernaast al mooi genoeg?
Volg de bijgevoegde handleiding om de afbeelding om te zetten in een mooi, eigen schilderij! Zie hiernaast voor de handleiding.
Heb je hulp nodig met de benodigde materialen, stuur dan een email naar blijfmeedoen@wij30.nl. Desgewenst sturen we je de handleiding op papier toe. En is jouw schilderij klaar, dan kun je er een foto van maken en opsturen naar blijfmeedoen@wij30.nl. Plaatsen wij de foto op de website en kunnen anderen er ook van genieten.

Nodig: papier, karton of doek, penselen, acrylverf


1F Schildpad van wolvilt
Met wolvilt is het fijn werken. In een workshop die je via de link hiernaast kan volgen leer je een schildpad te maken. Wil je de workshop liever live, meld je dan in ieder geval hier. Vanwege corona is nog onzeker wanneer de workshop kan plaatsvinden.

Nodig: wolviltnaald,
stuk schuim of een oud kussen, verschillende kleuren wolvilt, vulling voor het schild, oogjes

Link naar de video met uitleg