header-nieuwsbrief

19 december 2022

Hallo ,

In deze nieuwsbrief

1. Dustin is actief bij WIJ 3.0 Maliegilde
2. Diploma's voor deelnemers Kwastendag
3. Kaarsen maken bij WIJ 3.0 Nieuwegein
4. Tanja leert Java bij WIJ Programmeren
5. Nieuwe Expogroep bij Ghanaplein gestart
6. Cliëntmagazine Wijzer is uit
7. Nieuws over de Bloementuin Den Dolder
8. Emanuel werkt voor De Fietsenmakerij
9. Vacatures Tuin Zeist en Wijkbedrijf

Nieuws

Dustin is actief bij WIJ 3.0 Maliegilde: 'Get up, stand up'

Dustin is een van de meest ervaren deelnemers op de metaalwerkplaats van WIJ 3.0 Maliegilde. Hij startte ooit met een studie Werktuigbouwkunde, maar kon die door omstandigheden niet afmaken. Na vastgelopen te zijn zocht hij hulp via Altrecht. Daar wezen ze hem op het Maliegilde en dat bleek een schot in de roos. Dustin:
Dustin is actief op de Metaalwerkplaats van WIJ 3.0 Maliegilde
"Ik heb hier leren lassen en metaal bewerken. Deze vorm van praktijkgestuurd leren bevalt mij goed. Daarnaast waardeer ik de coaching en begeleiding die ik hier krijg: er wordt rekening gehouden met mijn persoonlijke behoeftes.”

Lees het hele verhaal van Dustin op onze website.

Feestelijk moment voor deelnemers leerwerktraject 'Je leven in de verf'

Kwastendag diplomauitreiking december 2022 collage fotograaf Gerbrand Langenberg
Tien enthousiaste mannen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn na Kwastendag in september begonnen met het opleidingstraject 'Je leven in de verf'. Dinsdag 13 december was er een feestelijke afronding van dit praktische leerwerktraject. In drie maanden hebben ze de basis van het schildersvak geleerd - in theorie en praktijk. Alle deelnemers hebben hun VCA-certificaat gehaald en iedereen heeft het traject met succes kunnen afronden. Een geweldig resultaat!

De schilders in opleiding zijn echter nog niet helemaal klaar. Momenteel doen ze nog werkervaring op bij schilders- en onderhoudsbedrijven. Maar ná de winterstop ligt er voor bijna iedereen een arbeidscontract klaar en kunnen ze aan de slag als onderhoudsschilder.

Kaarsen maken in Nieuwegein

Al sinds 2017 maken deelnemers van WIJ 3.0 kaarsen van torens zoals de bekende Domkaars. We doen dat in het Boerhaave gebouw van WIJ 3.0 Den Dolder, maar sinds kort hebben we ook in Nieuwegein de opdracht om deze kaarsen te maken. Een prachtige ambachtelijke klus voor Kaarsenmakerij Snel waar een aantal deelnemers dagelijks met passie aan kan werken.
kaarsen_maken_nieuwegein_fotograaf_gerbrand-langenberg_1200_5

Ambachtelijk werk

Deelnemers hebben de beschikking over verschillende mallen om diverse soorten kaarsen mee te maken. Het zijn allemaal kaarsen van beroemde Nederlandse toren of bijvoorbeeld het amsterdammertje (het typische Amsterdamse paaltje op de foto).

Meer informatie en foto's van het maakproces vind je hier.

Op weg naar een wereldwijd erkend Java-certificaat bij WIJ Programmeren

laptopscherm_met_javascript_fotograaf_Clement-Helardot_op_Unsplash
Foto: Clement Helardot op Unsplash
Handig met computers, dat was Tanja al wel. Ze had eerder al werkervaring opgedaan met software development. Niet gek dus dat ze, inmiddels twee jaar geleden, bij WIJ Programmeren uitkwam. Ze was uitgevallen van werk en het land zat in lockdown. Structuur in de dagen kon haar helpen bij haar herstel. Via haar trajectbegeleider van Lister kwam Tanja uit bij WIJ 3.0.
Ze begon met kleine stappen, één keer in de week twee uur aan het werk, om vanuit daar verder op te bouwen. Inmiddels gaat ze binnenkort op voor een examen waarmee ze een wereldwijd erkend Java-certificaat kan halen en vind ze het leuk om anderen te helpen bij WIJ Programmeren.

Marthe Voswinkel sprak Tanja en schreef haar verhaal op. Lees het op onze website.

Nieuwe Expogroep bij WIJ 3.0 Ghanaplein in Overvecht gestart

Deze maand is er een nieuwe Expogroep gestart in Utrecht Overvecht. In de Expogroep van WIJ 3.0 Ghanaplein werken deelnemers samen toe naar een kunstexpositie, die bij voorkeur plaatsvindt in het centrum van Utrecht. De eerste tentoonstelling van de Expogroep was Contrast Tegenstelling in 2021. De tweede editie Divers en toch samen vond plaats in mei 2022 in een pand aan de Steenweg.
Expogroep 2023
De Expogroep exposeerde het diverse werk van alle deelnemers: schilderijen en tekeningen, gedichten, een bewegende installatie, een (groot) gebreid object, keramiek en werken van hout en textiel. We zijn benieuwd wat de nieuwe groep voor moois gaat maken.

Nieuwe opzet voor cliëntmagazine Wijzer in 2023

Wijzer-magazine-collage
De wintereditie van ons cliëntmagazine Wijzer is onlangs verschenen. Hij is binnenkort op al onze locaties af te halen en nu al online door te bladeren (zie het overzicht). Op de cover staat Emanuel van De Fietsenmakerij. Liesbeth Rox sprak met hem over zijn activiteiten op De Stadsbrug en zijn grote liefde voor fietsen.

Andere vorm voor magazine bij WIJ 3.0

De Wijzer zijn we in 2018 gestart als magazine voor en door cliënten van WIJ 3.0, met het langer bestaande katern Hartekreet als plek waar iedereen aan mee kon schrijven. Voor volgend jaar kiezen we voor een andere opzet en een nieuwe stijl van ons magazine. Er blijft ruimte voor inbreng van cliënten en vrijwilligers, maar daarnaast komt er meer ruimte voor andere zaken. Meer hierover lees je in de laatste Wijzer. Het eerste nummer nieuwe stijl komt voorjaar 2023 uit. Ondertussen kun je via het overzicht op onze website het actuele nummer en oudere edities lezen.

Bloementuin Den Dolder: kerstmarkt en nieuwe website

Donderdag 15 december zat de Bloementuin in Den Dolder vol in de kerstsfeer. Bezoekers konden lokale producten proeven van het initiatief Boeren en Buren, zelf kerststukjes maken, genieten van verse oliebollen, van warme chocolademelk van de Biltse Boer en er waren zeepjes te koop met biologische ingrediënten uit de Bloementuin.
Bloementuin_dendolder_winter_kerstmarkt
Deelnemers van de Bloementuin hebben ook zelf mooie kerststukjes gemaakt. Die waren te koop, net als de Zweedse fakkels die deelnemers van coöperatie De Weijk maakten van boomstammen uit de buurt. Heb je interesse, maar was je niet op de kerstmarkt? Op donderdagochtend 22 december is de verkoopkas weer geopend en ben je welkom om rond te kijken.

Nieuwe website voor de Bloementuin Den Dolder

De Bloementuin Den Dolder heeft sinds augustus 2022 een nieuwe, eigen website. Neem er eens een kijkje als je meer wilt weten over activiteiten, vrijwilligerswerk, mogelijkheden voor partners van de Bloementuin of over activering en re-integratie.

Bekijk de website op bloementuin-dendolder.nl

Emanuel is actief bij de Fietsenmakerij van WIJ 3.0 De Stadsbrug

Emanuel_Fietsenmakerij_De-Stadsbrug_fotograaf_Olivier-Beens (27) 4x3 1600
Jaarlijks neemt Emanuel tientallen fietsen onder handen in de Fietsenmakerij van WIJ 3.0 De Stadsbrug. Dagelijks repareren deelnemers daar onder begeleiding van werkbegeleider Bart allerlei fietsen met mankementen. Die mankementen zijn divers:van een lekke band tot het vervangen van een remkabel of het afstellen van een e-bike. Kortom: alles wat technisch haalbaar is wordt aangepakt. Emanuel:
"Het UWV verwees mij in het kader van een activeringsprogramma naar deze werkplaats. Dat was net voor corona uitbrak. [...] Nu ben ik er eigenlijk zelf verbaasd over dat ik dit werk zo leuk vind en techniek me zo goed ligt. Ik denk er zelfs over om in de toekomst een eigen fietsenzaak te beginnen.”

Lees hier het portret dat Liesbeth Rox van Emanuel maakte.

Vacatures

Vacature: Werkbegeleider bij WIJ 3.0 locatie Tuin Zeist (20 uur per week)

Tuin Zeist collage
Voor WIJ 3.0 locatie Tuin Zeist zijn we op zoek naar een Werkbegeleider voor 20 uur per week. In deze functie begeleid je deelnemers met diverse ggz-problematiek bij hun werkzaamheden. Samen met collega's ontwikkel je activiteiten, je houdt intakegesprekken, zorgt voor begeleidingsplannen en maakt een jaarplanning voor al het werk in de tuin(en). Tuin Zeist heeft een warme en koude kas, een bloementuin, een dierenverblijf en er zijn twee andere tuinen op het Altrecht-terrein die wij onderhouden.

Lees hier de hele vacaturetekst.

Vacature: Werkbegeleider bij het Wijkbedrijf (28-32 uur)

Ben jij een aanpakker met een technische achtergrond en heb je ervaring met het begeleiden van groepen? Voor het Wijkbedrijf zijn we op zoek naar een gedreven Werkbegeleider (28-32 uur per week). In deze functie begeleid je deelnemers met een kwetsbaarheid als gevolg van ggz-problematiek tijdens het uitvoeren van werk- en leeropdrachten.

Kijk op onze website voor meer informatie.

Meer informatie

Activering bij WIJ 3.0

Hulp nodig bij een casus?

Zit je met een vraag over activering? En vind je het fijn even ruggespraak te hebben? Stuur dan een e-mail naar casus@wij30.nl. Wij geven graag advies. Je deelt je casus vertrouwelijk.

Bekijk al onze locaties

Benieuwd naar al onze locaties en de verschillende sociale en arbeidsmatige activiteiten die wij organiseren in Utrecht, Nieuwegein, Zeist en Den Dolder? Een compleet overzicht vind je hier.

Ons aanbod op website Jekuntmeer

Al onze activiteiten staan ook op de website 'Je kunt meer'. Een compleet overzicht vind je hier (klik op de kaart).

Trajecten & Coaching

WIJ 3.0 heeft een breed aanbod aan re-integratietrajecten, waarmee we cliënten begeleiden naar betaald werk of vrijwilligerswerk. Ook bieden we jobcoaching en geven we cursussen. Bekijk hier ons hele aanbod.

Colofon

Foto's zijn van Gerbrand Langenberg en WIJ 3.0, tenzij anders vermeld.

Met deze Nieuwsbrief informeren we partners en geïnteresseerden over onze activiteiten. Mocht je hier geen prijs op stellen, dan kun je je via de link onderaan deze nieuwsbrief uitschrijven.
Een afbeelding van...
Email Marketing Powered by MailPoet